tikk:

En fersk undersøkelse viser nemlig at mange nordmenn, og da spesielt menn, heller vil se fotball enn å gå i julebesøk.

Det er YouGov som har gjennomført undersøkelsen på vegne av Electronic Arts og FIFA 15. Den viser at én av fire menn ville droppet julemiddagen til fordel for å se fotball.

– Kun én av fire?, humrer Trond Fuhre. Han er styreleder i Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF).

– Hvis det er sånn at én av fire vil droppe middagen for fotball på selveste julaften, høres det mye ut. Men man tenker vel her på Boxing Day (2. juledag) som er en viktig kampdag i engelsk fotball, sier Fuhre til Bergens Tidende.

Birmingham-supporteren har selv gitt grei beskjed til sine nærmeste om hva som gjelder for ham 2. juledag.

– 2. juledag er min julekveld, og slik tror jeg det er for mange. Man har fri og er gjerne samlet, og det går mange kamper. Det er godt å få slippe unna besøk akkurat denne dagen, og for min egen del har jeg fått aksept på det. Så bruker man selvsagt takt og tone resten av julen og er med på det som er, sier Fuhre.

Lyver for å se kamp

Spørreundersøkelsen har flere interessante funn:

  • 30 prosent av dem mellom 18 og 34 år ville prioritert å spille FIFA fremfor å se en konsert med Sølvguttene.

  • 46 prosent av alle menn opplever en reell sorg når favorittlaget taper en kamp.

  • På spørsmål om valget mellom sex og fotball, svarer 36 prosent av at de heller ville sett favorittlaget spille en cupfinale enn å ta en runde i bingen.

  • 21 prosent av alle spurte menn mener fotball er en slags religion. 10 prosent av kvinnene mener det samme.

  • 17 prosent av alle menn sier at de en eller flere ganger har løyet for å se sitt favorittlag spille en kamp. 10 prosent av kvinnene svarer det samme.

Trond Fuhre i Supporterunionen er klar på at engelsk fotball har hatt og har fortsatt svært mye å si for nordmenn.

– Denne undersøkelsen viser vel bare det vi vet, at vi nordmenn er avhengige av engelsk fotball. Du merker det godt når det er landslagsuke og abstinensene kommer, sier Fuhre.

Juleprogrammet i Premier League:

FREDAG 26/12 (16.00):

Chelsea – West Ham 13.45, Burnley – Liverpool, Crystal Palace – Southampton, Everton – Stoke, Leicester – Tottenham, Manchester U. – Newcastle, Sunderland – Hull, Swansea – Aston Villa, West Bromwich – Manchester C., Arsenal – Queens Park Rangers 18.30. SØNDAG 28/12 (16.00):

Tottenham – Manchester U. 13.00, Southampton – Chelsea 15.05, Aston Villa – Sunderland, Hull – Leicester, Manchester C. – Burnley, Queens Park Rangers – Crystal Palace, Stoke – West Bromwich, West Ham – Arsenal, Newcastle – Everton 17.15. MANDAG 29/12 (21.00):

Liverpool – Swansea.