Zidane ferdig som Real Madrid-trener

Bekreftet på pressekonferanse torsdag.

Publisert:

Her klemmer en glisende Zinedine Zidane midtbanespiller Isco etter Champions League-finalen lørdag. Nå er Zidane ferdig som Real Madrid-trener. Foto: NTB SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel

Zinédine Zidane (45) har nettopp vunnet Champions League som Real Madrid-trener. Nå gir han seg i storklubben.

– Det er litt rart, men jeg måtte gjøre det. Dette laget bør fortsette å vinne og en endring er nødvendig. Laget trenger en ny strategi og nye metoder, sier Zidane på pressekonferansen, før han legger til:

– Jeg elsker denne klubben.

Zidane utelukker imidlertid ikke at han kommer tilbake til Real Madrid i fremtiden.

– Madrid har gitt meg alt. Jeg vil være nærme denne klubben hele livet mitt uansett.

  • FIKK DU MED DEG DENNE? Detaljene på Real Madrids lagbilde vekker oppsikt. Ekspert mener en bevisst tanke ligger bak.

– En total overraskelse

Nyheten kom uventet torsdag ettermiddag. Det ble innkalt til en pressekonferanse klokken 13. Og det var kun noen minutter før at flere spanske medier avslørte hva temaet for pressekonferansen skulle være.

– Det var litt overraskende timing, og det er overraskende at ingen snappet det opp. Det var nok ingen journalister som følger spansk fotball som sto opp vel vitende om at dette ville bli en travel dag, sier Viasat-kommentator Petter Veland til Aftenposten.

Zidane informerte klubbpresident Pérez om beslutningen onsdag kveld.

– For meg kom denne beslutningen som en total overraskelse, sier Pérez.

Han takket også Zidane for innsatsen og kalte oppførselen hans «eksepsjonell».

– Jeg er ikke i tvil om at han kommer tilbake én dag. Men dersom han trenger en pause, fortjener han det, sier Pérez.

Florentino Pérez og Zinédine Zidane fortalte torsdag at sistnevnte gir seg som Real Madrid-trener. Foto: REUTERS

Var i trøbbel

Zidane hadde en fabelaktig karrière som spiller, og begynte som fotballtrener for Real Madrids B-lag i 2014. I 2016 tok han over A-laget, med enorm suksess. Under franskmannens ledelse har Real Madrid vunnet tre Champions League-titler, to klubb-VM og én ligatittel.

Denne sesongen slet imidlertid Real Madrid tungt.

– Det tyngste øyeblikket mitt som Madrid-trener var tapet for Leganés i cupen (i januar (journ. anm.). Det fikk meg til å føle meg..... jeg skal ikke si ordet. Du vet hva jeg mener, sier Zidane.

Her fortviler Zinédine Zidane under Copa del Rey-tapet for Leganés i januar. Etter kampen ble det spekulert rundt hvorvidt Zidane ville få sparken. Da han annonserte sin avgang torsdag, trakk han frem Leganés-kampen som sitt verste øyeblikk som trener. Foto: AP

I tillegg tapte Madrid for lag som Girona og Real Betis i serien, noe som gjorde luken til Barcelona umulig å tette. Derfor spekulerte mange i at Zidane risikerte å få sparken.

Siden bunnpunktet ble nådd, har imidlertid Zidane virkelig fått fart på Real Madrid. Lørdag jublet han for Champions League-trofeet. Dermed gir han seg på topp.

– Dette er ikke en vakker dag. Men det er ikke en trist dag heller. Jeg sier bare «på gjensyn». Jeg kommer alltid til å være nærme denne klubben. Så dette gjør ingenting.

Publisert: