Forrige runde leverte Åsane en av sesongens største skalper da de feide Sandnes Ulf av banen, da de slo siddisene hele 3-1 på deres eget gress.

Søndag var det Bærum som ble slaktoffer, og hadde ingenting å stille opp med da Åsane vant overlegent 5-0 på Myrdal gress.

Målløs: Geir André Herrem står uten scoringer etter tre kamper i Åsane. FOTO: Ørjan Deisz

– Jeg følte vi hadde full kontroll og det ble en skikkelig lekestue etter hvert. I 1. omgang tror jeg de bare hadde en halvfarlig sjanse, sier tremålshelten Geir André Herrem.

• Se høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen!

– Trodde jeg skulle score

Etter en tung start på høstsesongen har Åsane for alvor fått fart på maskineriet igjen. På de siste syv kampene er det bare mot Ranheim det har blitt null poeng, og søndagens seier hjemme mot Bærum var andre seier på rad.

En stor del av æren skal goalgetteren Herrem ha, som har scoret seks mål på de siste fem kampene. Og tre mot Bærum.

– Det er alltid gøy å score hat trick og jeg blir aldri lei av det. Jeg hadde faktisk en følelse før kampen at jeg skulle score to i dag, så det siste var en bonus, sier han smilende.

Etter seks minutters spill kom kampens første store sjanse for måltyven. Fra midtbanen slo Joachim Soltvedt et nydelig frispark i retning Herrem, som stusset ballen videre mot mål og tvang gjestenes keeper ut i full strekk.

Etter 13 minutters spill fosset Geir-Ove Wiik oppover langs høyre kanten. Kapteinen slo et millimeterpresist innlegg, som Herrem med den største selvfølge stanget i mål på første stolpe.

Spill mot et mål

Etter ledelsen kontrollerte Åsane det meste som skjedde ute på gressmatten. Både Soltvedt og Wiik var farlige nær med skudd fra distanse, men keeper fikk avverget til hjørnespark ved begge tilfellene.

Men rett før pause måtte gjestene kapitulere igjen. Etter mye frem og tilbake på et frispark fikk Herrem sendt avgårde en avslutning. Rett foran keeper sto Vegard Moberg, som frekt og freidig styrte ballen videre i mål med hælen.

Åsane imponerte borte mot Sandnes Ulf søndag forrige søndag. Her er det midtstopper Eirik Wollen Steen og keeper Eirik Østgaard som samarbeider i kamp mot Aksel Berget Skjølsvik. Foto: Paul F. Svendsen

– Det var bare å nullstille i pausen og male på videre. Det følte jeg fungerte utrolig bra og da kom også målene, sier Herrem.

Etter 55 minutter kriget Martin Ueland til seg ballen på midtbanen før han driblet av to Bærum-spillere, og sendte en nydelig stikker til Herrem som kom med alene med keeper. Herrem beholdt roen og trillet ballen enkelt forbi gjestenes keeper.

– Fått fart i Åsane-skuten

Bærum hadde ingenting å stille opp med mot heltene på Myrdal gress. Etter 62 minutter satt Wiik fart oppover langs høyresiden igjen og fant Soltvedt i mellomrommet, som igjen fant Herrem med en perfekt vektet pasning. Herrem kom igjen alene med keeper og sesongens første hat trick var et faktum for publikumsfavoritten.

– Dette var deilig, endelig har Åsane-skuten fått fart i seilene igjen. Det er slik som vi vil ha det. Selv om motstanden ikke var den beste så gjorde vi som ble enige om og leverte enn solid kamp, sier kaptein Jahn-Ove Wiik.

Han tror Åsane har tatt et langt steg mot fornyet kontrakt etter søndagens brakseier.

– Det er klart det, tre poeng og to strake seirer lar seg gjøre. Men det er langt fra avgjort ennå.