Stabæk håndball – Stabæk fotball 30-26

— Jättekul! Mente Daniel Nannskog

— Veldig moro, syntes Veigar Pall Gunnarson.

I går utfordret sølvguttene i årets fotballeliteserie klubbvenninnene til håndballkamp. Det gikk ikke helt som de hadde forventet.

— De var overraskende gode. Både sterkere og tøffere enn forventet. Jeg hadde forventet at vi skulle vinne, sa Veigar Pall Gunnarson etter det forsmedelige firemålstapet.

— Håndball er jo ingen frøkensport, lo Mari Hegna.

Smekkfulle tribuner

Det er kanskje ikke så ofte noen faktisk danser jenka når gulvet vaskes under en håndballkamp i Nadderudhallen. Det er kanskje heller ikke så vanlig at noen klager over klisteret på håndballen. Men så var det heller ingen helt vanlig håndballkamp som ble spilt i Bærum i går.

For smekkfulle tribuner i Nadderudhallen møtte nemlig Stabæks handballjenter, som har imponert i høstsesongen og ligger på sølvplass i serien, Stabæks fotballgutter – som nettopp har dratt i land det sølvet som jentene drømmer om - til håndballshow. Og bedre betegnelse enn nettopp show finnes nok ikke på det som foregikk på parketten i går kveld.

Med en litt annen forståelse av hva som er en grei takling, hva en strekspiller skal gjøre og hvor man til en hver tid har lov til å oppholde seg på banen enn det vi er vant til å se i en håndballhall, entret fotballstjerner som Høiland, Pall Gunnarson og Nannskog arenaen.

Helt sjef

Sistenevnte helt sjef fra første sekund – særlig muntlig.

Spisskollega Veigar Pall Gunnarson briljerte teknisk med et reportoar bestående av både flyvere, backhands og piruetter. Og etter å ha fått varmet opp trøya i noen minutter, begge også den målteften vi er vant til fra fotballbanen.

Skal gjentas

Men begge måtte se seg knust på scoringstatistikken av keeper Jens Waltorp Sørensen – som har spilt 26 minutter i årets eliteserie. Kanskje blir det andre baller fra neste år?

At kampen falt i smak, er det i alle fall ingen tvil om.

— Dette skal vi få til hvert år. Og neste år vinner vi, sa Veigar Pall Gunnarson.