FREDERIKSHAVN: — Det har betydd alt. Flyttingen har gjort meg mye bedre. Jeg trener daglig med jenter som spiller Champions League og for det danske landslaget. Nå er jeg toppidrettsutøver 7/24. Det er klart man blir bedre av det, sier den tidligere Glassverket-spilleren.

Under VM-oppkjøringen sprutet det ikke av «Vikki», som ikke helt fant aggressiviteten i forsvar sammen med Mari Molid – og skuddene kvalifiserte ikke til Landsskytterstevnet. Så ikke i Arena Nord da Romania ble slått 26-22.

— Jeg ville bli tøffere og bidra i de avgjørende situasjonene, og det var gøy å treffe på skuddene da de tok innpå oss mot slutten, sier 25-åringen, som scoret seks på 11 skudd.

Blodet rant gjennom skoen

«Vikki» forvant fra banen mot slutten av første omgang. Det skyldtes at hun ble tråkket på tidlig i kampen.

— Det er utrolig at noe så lite kan gjøre så vondt. Blodet piplet gjennom skoen, og jeg måtte ut og plastre. Det blir nok noen nåler etterpå – og en blå tå, sier «Vikki», som skryter av lagvenninne i forsvar.

BØRSEN:

— Heidi (Løke) og Mari hadde god kontroll på Neagu. I det hele tatt synes jeg vi hadde god kontroll på kampen, selv om de tok innpå litt mot slutten.

Strålende Molid

Mari Molid var ikke mindre blid etter at Romania nok en gang ble parkert i en mesterskapskamp.

— Det er gøy å spille med flagget på brystet! Det oste vinnervilje og innsats av oss, og forsvarsspillet var glimrende på sitt beste. Men vi må holde de gode periodene hele kampen, befaler trønderjenta etter at Romania fikk kuttet norsk 7-2 til 10-8 i første omgang og 23-15 til 24-21 i annen omgang.

- Møtet med Neagu?

— Vi møter ikke noen bedre spiller enn henne. Det var gøy at vi tok henne så bra, sier Mari om den rumenske stjernen, som riktignok scoret åtte, men tre av dem kom på straffe – og de vanligvis så farlige innspillene hennes fikk hun sjelden gjennom norsk betong.

— Det var adrenalin, humør og krefter, fastslår Molid, som lover å hente frem det samme mot Spania fredag kveld.

Norsk seier vil gi Tyskland i søndagens åttendedelsfinalen. Blir det tap, venter verdensmester Brasil.