26-åringen ble pågrepet av to politikonstabler for å ha sparket til en parkeringsautomat i København sentrum natt til 18.april. I ettertid har RBK-spissen blitt siktet av København-politiet da han skal ha bitt en politimann.

Bille nektet for anklagene i avhør og tar nå til motmæle. Den danske landslagsspilleren mener politiet opptrådde klanderverdig under pågripelsen, noe flere videoer skal bekrefte. Derfor har Bille, gjennom sin advokat Peter Berg, klaget på politiets håndtering.

— Man har et slikt system i Danmark at man i slike saker kan klage til en bestemt myndighet. Det har vi nå gjort siden vi mener Nicki Bille ble urettferdig behandlet under pågripelsen, sier Peter Berg.

- For voldsom pågripelse

Han har sendt klagen inn til Den uavhengige politimyndigheten (DUP), som skal komme fram til om politiet gjorde noen feil under pågripelsen.

— Hvorfor vi gjør det kan man tenke seg etter å ha lest om det i mediene de siste dagene. Vi er av den oppfattelse av at den harde pågripelsen var helt unødvendig, og har derfor klaget politiet inn for DUP, sier Berg.

-Tar tid

Nicki Billes advokat regner med at det kan ta tid før han får svaret fra politiklagemyndighetene

— Det er et godt spørsmål. Det sies at det skal behandles hurtigst mulig, men DUP skal ta inn avhørene til vitnene blant både politi og Nickis venner. Jeg aner ikke når vi kan forvente svar, men regner med at det tar litt tid

- Politiet sa til Adresseavisen tirsdag at deres etterforskning og konklusjonen i den juridiske kommisjonen kom til å ta to uker. Tror du svaret fra DUP kommer innenfor det tidsaspektet?

— Det lyder veldig optimistisk, spør du meg, sier Peter Berg som ikke vil si noe om sin videre jobb i saken.

— Av prinsipp uttaler jeg meg ikke om hvordan vi jobber for å få Nicki frikjent. Først og fremst avventer vi svaret på klagen, som må vi se hva vi eventuelt skal gjøre etter det, sier Berg.

FØLG SPORTSDØGNET: