Det var ingen tvil om at Sogndal ønsket å vinne kveldens kamp mot Molde. Jonas Olssons menn kom ut i et forrykende tempo, og skapte sjanse etter sjanse. Kaptein Rune Bolseth kom til de to første, men ved begge anledninger ble skoa en halv størrelse for små, og avslutningene for svake.

I tillegg til Bolseth, var Tim Nilsen farlig fra start. På en stuss etter ett langt innkast dukket lysluggen opp på bakre stolpe, men også han manglet en centimeter med sko. Rett og slett for små føtter dette sogndallaget.

NEDRYKKSKAMP: Sogndal kunne tatt viktig poeng i nedrykkskampen hjemme mot Molde, men serielederen ble for sterke. Foto: NTB SCANPIX

Går, går og skyter. 0-1.Hjemmelaget skapte flere store sjanser i etterkant av Bolseth og Nilsen, men uten noe resultat. Resultat fikk derimot Mohammed Elyounoussi og Molde. Ti minutter før pause fikk den slepne driblefanten gå og gå, og takket for plassen med å smelle ballen i lengste vinkel. Skuddet fra 25 meter var kanskje av det utagbare slaget, men kom som et resultat av svakt forsvarsspill av hjemmelaget.

Trykket på etter pausen

Etter hvilen fortsatte sogningene å kjempe for sin eksistens i Tippeligaen 2015. Med sitt offensive press kom hjemmelaget til flere farlige muligheter. Avslutninger i form av brasse, skudd og heading – men ballen ville rett og slett ikke inn i Moldemålet.

Utover i omgangen tok gjestene mer og mer over ballinnhavet, og kontrollerte inn tre nye poeng.

Tross i heltemodig innsats ble det ingen poeng hjemme mot seriemester Molde. Sogndal går med det mot en svært nervepirrende avslutning av årets eliteserie. Neste helgs møte med Brann blir fort en være eller ikke være-kamp for laget fra Sogn.