ta17b247.jpg
ta17b0a2.jpg
ta17b120.jpg Foto: AP, Andres Kudacki
ta17b1c0.jpg Foto: REUTERS, Susana Vera
ta17b2f1.jpg
ta17b1e8.jpg Foto: AP, Andres Kudacki

Fernando Torres (30) er tilbake i Atlético Madrid, over syv år etter at han forlot moderklubben til fordel for Liverpool. Og hvis noen fortsatt lurte på om det er noe Atlético-fansen har ventet på, fikk de sitt svar søndag.

For hele 45.000 mennesker møtte opp da Torres ble presentert på Estadio Vicente Calderón, ifølge Marca.

— En dag må dere fortelle meg hva jeg har gjort for at dere behandler meg så bra. Så flott det er å komme hjem igjen, sa Torres da han henvendte seg til de fremmøtte supporterne.

Se bilder fra presentasjonen over

Spillerpresentasjoner har en mye sterkere tradisjon i Spania enn i de fleste andre europeiske land. De pleier å inneholde en pressekonferanse og at spilleren poserer på gressmatten, og klubbens supportere er vanligvis invitert.

Ble sett på som en flopp

Torres har også vært en kultfigur i andre klubber, blant annet i Liverpool. Spesielt da han spilte i Chelsea ble Torres sett på som en flopp. Chelsea betalte rundt 500 millioner kroner for å hente Torres fra Liverpool, men spanjolen scorte ikke før sin 14. kamp for klubben.

Men relasjonen med Atlético-supporterne er åpenbart spesiell.

Torres sluttet seg til Atlético-akademiet som 11-åring i 1995, fikk sin debut for første laget i mai 2001 og scoret 82 mål 214 seriekamper for den spanske hovedstadsklubben. Nå har han altså kommet tilbake, i utgangspunktet på lån i et og et halvt år, for å pynte på den statistikken.

— Det har alltid manglet noe. Jeg ønsker å vinne titler her. Jeg har fortsatt mye jeg vil vinne, og det vil jeg prøve å gjøre her, sier Torres.

Spissen har riktignok en svært imponerende merittliste. Han har vunnet VM, EM, FA-cupen, Champions League, Europa League. Listen mangler imidlertid en serietittel. Atlético tok et svært overraskende ligagull forrige sesong, og ligger for øyeblikket på tredjeplass i La Liga, ett fattig poeng bak Real Madrid, som riktignok har to kamper mindre spilt.

Torres var ikke med i kamptroppen da Atlético beseiret Levante med sifrende 3-1 lørdag.