Spissveteranen Jermain Defoe ble matchvinner da Sunderland tok tre meget viktige poeng mot Crystal Palace i Premier League mandag.

Det sto målløst i London til ti minutter gjensto. Da utnyttet Defoe en gedigen feil i hjemmelagets bakre rekker og kunne enkelt trille ballen inn i åpent mål.

Crystal Palace-midtstopper Scott Dann hadde tilsynelatende kontroll på et gjennomspill i bakrom, men ut kom keeper Wayne Hennessey og skapte usikkerhet hos lagkameraten. 33 år gamle Defoe utnyttet nølingen som oppsto og vippet ballen forbi keeper. Alene med det tomme målet gjorde han ingen feil.

— Det skjedde så fort, men det var fantastisk å se ballen gå i mål, sa Defoe etter kampen - og skrøt av lagkameratene.

— Gutta jobbet virkelig hardt, og det har vi gjort de siste ukene. Nå kom belønningen, sa han.

Slik var kampen:

Palace styrte

Fortjent var ledermålet ikke. Crystal Palace styrte oppgjøret på Selhurst Park nærmest fra start til mål, men Sunderland-forsvaret murte godt igjen bakover.

Fem minutter på overtid fikk hjemmelagets sjansen til å redde ett poeng, men frisparket fra Yohan Cabaye gikk til stor fortvilelse for Palace-fansen i nettveggen.

Et lite skår i gleden for Sunderland var det at målscorer Defoe måtte forlate banen med skade rett før slutt. Hovedpersonen er usikker på hvor alvorlig skaden er.

— Jeg kan legge vekt på ankelen, og det er positivt. Vi får håpe det ikke er noen bånd som er skadd, sa han.

Lukter på trygg grunn

Seieren var Sunderlands andre denne sesongen. Den første kom i lokaloppgjøret mot Newcastle. Det ble vunnet med 3-0. - En fantastisk prestasjon og vår første borteseier. Dette var tre virkelig verdifulle poeng for oss , sa Sunderland-manager Sam Allardyce.

Mandagens tre poeng betyr at Sunderland har ni poeng etter de 13 første serieomgangene i Premier League. Bare ett poeng skiller mannskapet til Allardyce fra å være på trygg grunn.

Crystal Palace er på sin side nummer ti på tabellen med sine 19 poeng.