Brian Barwick og Sir Trevor Brooking er mennene som skal ansette den nye landslagssjefen for England. José Mourinho er mannen han bør ta kontakt med, mener Fotball-England. Og uavhengig om han blir ansatt eller ikke, røper Matt Scott i The Guardian hvilke trekk Mourinho kommer til å foreta seg dersom han blir Englands neste manager.

Mourinho vil ha:

  • Heltidsansatt lege-team.

  • Heltidsansatt speider.

  • Treningsfasiliteter i det ikke ferdigstilte anlegget på Burton-on-Trent.

  • Generelt mer makt enn tidligere Englandsmanagere.

Inntil den dag i dag har Arsenal-fysio Gary Lewin også vært i støtteapparatet til det engelske landslaget. Det første José Mourinho vil foreta seg, er å ansette et helse-team på fulltid. Det har tidligere vært en konflikt mellom managere som mener Arsenal har en "fordel" overfor de andre lagene, fordi Lewin godt kjenner til landslagsspillernes fysiske hemmeligheter.

Mourinho ønsker også å ha en speider som holder han oppdatert på potensielle landslagsspillere til enhver tid.

Treningsanlegget på Burton-on-Trent ble aldri ferdigstilt. Mourinho ønsker videre å gjøre ferdig dette anlegget, som han mener kan stille i en klasse for seg selv. Anlegget består av undervarmede baner, flere treningsrom av høy klasse, og hydroterapi-basseng, som kan restituere spillere på en bedre måte.

Problemet med anlegget er at det ikke er kapasitet til å huse spillerne.

Mourinho kommer til å arbeide på en annen måte enn hans forgjengere. Før en landskamp er det vanlig at manageren jobber i et par uker. Det er ventet at Portugiseren vil jobbe mye mer enn dette foran hver kamp.

Han ønsker seg også bedre innsikt i hva som foregår i enhver av de engelske klubblagene. Tilgang til klubbenes treninger, tettere samarbeid med klubbenes managere, og innsikt i de aktuelle landslagsspillernes fysiske informasjon.

Det engelske fotballforbundet gjorde klart på lørdag at de ikke har diskutert noen ønskeliste over potensielle trenere, og heller ikke hva de ønsker å betale denne treneren. I Chelsea var Mourinho den best betalte i trenerteamet med fem millioner pund utbetalt årlig. Det er forventet at et tilbud må matche denne lønnen for at Mourinho skal ville ta jobben.