Selv om det ikke ble seier, var det en oppløftende norsk start på verdenscupsesongen. I tillegg til to nordmenn på pallen, ble Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen henholdsvis nummer fire og seks.

Sterk vind gjorde at lørdagens konkurranse ble gjennomført uten hoppdelen. Startlisten var derfor basert på torsdagens «provisoriske» omgang.

Smettet forbi

Klemetsen startet 10-kilometeren som nummer to, 27 sekunder bak Jevgenij Klimov. I sporet ble russeren tatt igjen, og Klemetsen var i tet halvveis.

Men Eric Frenzel sto distansen best. Tyskeren smettet forbi og tok en klar ledelse.

Et norsk tog anført av Kokslien, Graabak og Krog kjempet hardt for å ta innpå Frenzel på sisterunden. Nordmennene jafset grådig innpå Frenzel, men det ble bare nesten. Til slutt vant tyskeren 3,5 sekunder foran Graabak, mens Krog var ytterligere 3,4 sekunder bak.

Rokeringer

Kokslien var klart raskest i langrennssporet. Han gikk drøyt 15 sekunder raskere enn Graabak, som hadde nest beste skitid. Men med startnummer 36 holdt det ikke til seier.

Det skulle egentlig være lagkonkurranse i kombinert lørdag, men sterk vind gjorde at hoppingen måtte utsettes. Dermed ble søndagens individuelle renn framskyndet. Arrangøren håper å kunne gjennomføre lagkonkurransen søndag. (©NTB)