Fowler kom bare til halvsjanser i oppgjøret mot gamle lagkamerater, som dermed tok et byks forbi Arsenal og opp på tredjeplass i Premier League.

Heskey — spilleren som er hovedgrunnen til at Fowler ble solgt - sto for to scoringer og er på vei mot toppformen.

Heskey har slitt tungt i store deler av denne sesongen, men nå står han med tre mål på de to siste kampene.

— Jeg er svært fornøyd med min innsats. De andre spillerne har støttet meg i den vanskelige perioden jeg har vært gjennom, sier Heskey til Sky Sports.

— Jeg er av den typen som aldri gir meg, og nå begynner jeg å få lønn for strevet, sier spissen.

Liverpool var mer solide og ville mest i duellspillet gjennom hele oppgjøret, og påførte Leeds deres andre hjemmetap i ligaen denne sesongen.

David O'Learys mannskap begynner nå for alvor å bli hektet av i gullkampen. Manchester United er nå ni poeng foran Leeds.

Heldig ledelse

Liverpool tok en litt heldig ledelse etter 17 minutter. Danny Muprphy slo et frispark inn fra venstre, og Rio Ferdinand satte ballen i eget nett med kneet.

Etter dette hadde Leeds ballen mye, men Liverpools solide forsvar, og ikke minst keeper Jerzy Dudek, sto mot alle forsøk.

Kvarteret ut i andre omgang fikk Emile Heskey sjansen på en kontring. Han rundet keeper Martyn og satte ballen sikkert i nettet.

Bare to minutter senere falt ballen rett til Heskey etter et hjørnespark, og han dundret ballen i nettmaskene.

Superredninger

Leeds hadde sjansen til å komme inn i oppgjøret etter 69 minuttr, men Jerzy Dudek dro fram to redninger i verdensklasse på Mark Vidukas forsøk. Da forsto Leeds at det ikke var deres dag.

Marerittet ble komplett da Michael Owen scoret på overtid. han fikk to sjanser foran mål, og satte returen i nettet foran svingen med ekstatiske Liverpool-supportere

Seieren var Liverpools fjerde på seks forsøk på Elland Road. Forrige sesong scoret også Liverpool tre mål, men tapte 3-4 etter fire mål av Mark Viduka.

Dette var også første gang på 16 ligakamper at Liverpool scoret mer enn to mål. Forrige gang var da Manchester United ble slått 3-1 4. november.

Seieren var også Liverpools største borte mot Leeds noen gang.