Geir André Herrem var ikke fornøyd etter uavgjort mot Jerv (Arkivfoto) Foto: Ørjan Deisz

Åsane 1-1 Jerv Myrdal gress (BT): – Jeg føler at jeg kunne hatt ett mål til. Det var en slik kamp begge lagene kunne vunnet egentlig, men for å være ærlig så burde vi tatt dette, sier Geir André Herrem.

Etter bare to minutter hadde Herrem muligheten til å gi Åsane en drømmestart på kampen. Spissen gjorde alt selv da han vant ballen godt inne på egen banehalvdel før han sprintet 50 meter med ballen i beina. Elegant fintet han ut midtstopperen, men avslutningen gikk dessverre midt på keeper.

Minuttet senere fikk Herrem sin andre 100-prosents sjanse fra kloss hold. Senai Hagos kom seg fri på høyrekanten og slo et presis og hardt innlegg langs bakken. Herrem skjøt igjen midt på keeper, men var først på returen og satt den kontant i mål.

– Heldigvis fikk jeg et mål to minutter etterpå, så jeg følte at den kan jeg nulle ut. Det var veldig godt og deilig å få det målet så tidlig, da slappet jeg av mer med en gang og fikk tilbake selvtilliten.

Nesten keepertabbe

Etter scoringen kom gjestene mer og mer inn i kampen. Jan Jenssen og Fuseini Mohammed dominerte til tider på midtbanen, uten at de greide å spille seg til de store målsjansene. Skuddene som kom gikk stort sett til side på mål og skapte få vanskeligheter for Eirik Østgaard i Åsane-buret.

Etter 31 minutter fikk Åsane en gratissjanse til å doble ledelsen. Knutsen i Jerv-buret glapp ballen da han skulle ut og plukke et enkelt innlegg, og ballen havnet rett i beina på Herrem. Spissen fyrte av et skudd som gikk rett i blokken. Moberg plukket opp returen og fikk all verdens tid til å sikte, men avslutningen gikk likevel drøye meteren over mål.

Nesten reprise

Før minuttet var spilt av 2. omgang ble Herrem spilt alene med keeper. Elegant rundet han Knutsen i Jerv-målet før han sendte avgårde avslutningen. Dessverre for vertene kastet Espen Knudsen seg ned og hindret Åsane i å doble ledelsen.

– Det var veldig bittert at jeg bommet og må ta litt ekstra skyld for at seieren glapp når jeg burde ha scoret et mål til. Men nå kommer i alle fall sjansene, og pilen peker oppover. Det blir bare bedre for hver uke.

Skal man berge plassen i ligaen må slike sjanser omsettes til mål, hvis ikke blir man hardt straffet. Etter 67 minutters spill fikk Omoijuanfo avslutte inne i 16-meteren til Åsane. Østgaard vartet opp med en kjemperedning, men returen havnet rett i beina på Edvardsen, som enkelt kunne hamre inn utligningen for gjestene.

Etter utligningen virket det som Åsane-spillerne var slitne, i alle fall var det Jerv som kjørte kampen og spilte seg til flere store målsjanser. Flere ganger raknet Åsane-forsvaret, og kun en meget god Østgaard mellom stengene hindret at gjestene stakk av med alle poengene.

– Det er slik i gamet her at det er utrolig viktig å ikke tape. Vi ønsket sterkt å ta tre poeng, men samtidig må vi være så ærlige å erkjenne at 1-1 er et rettferdig resultat av kampen totalt sett, sier trener Kjetil Knudsen.

Kampfakta

Åsane – Jerv 1-1 (1-0)

1. divisjon, Myrdal gress.

Tilskuere: 304

Dommer: Anders Gjermshus, Hamar IL

Gult kort: Sanei hagos, Åsane. Joachim Edvardsen, Jerv.

Mål: 1-0 Geir Andrè Herrem (3.), 1-1 Joachim Edvardsen (67.).

Åsane (4-4-2): Eirik Østgaard – Martin Ueland, Eirik Steen, Jahn-Ove Wiik, Jacob Glesnes – Vegard Moberg, Senai Hagos (Simen Lassen fra 77.), Stian Nygard, Joachim Soltvedt – Kristoffer Stephensen (Niklas Lerpold fra 77.), Geir André Herrem (Magnus Nyborg fra 87.).​