Mot Sarpsborg var han jokeren i en jevn kamp. Da Brann-kollektivet hadde gjort en forbilledlig jobb og forsvart seg etter alle kunstens regler, spratt Kristoffer Larsen ut av startblokkene med fart, energi og tekniske finesser som gjorde Sarpsborg-forsvarerne svimle.

En svale gjør ingen sommer, og en praktkamp fra Larsen sin side roer ikke alene bekymrede Brann-tilhengere, men ungguttens offensive spill gir håp om at han kan bli en joker i Brann-kabalen.

Da han forsvant til Hønefoss var han ikke inne i Norling-varmen, og var blottet for selvtillit. På Ringerike sørget Rune Skarsfjord for at Kristoffer Larsen fikk en spesialsydd, offensiv rolle i grenselandet mellom spiss og kant.

Det var et smart trekk, for leiespilleren bøttet inn mål, ble kåret til årets spiller i klubben, og var en viktig bidragsyter da Hønefoss krabbet oppover tabellen og fornyet kontrakten.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

Nå er han tilbake i Bergen og kan med sine offensive egenskaper bli en svært nyttig Brann-spiller. For ser en noen uker frem frem i tid er det mulig å ane at oppskriften Brann benyttet seg av mot Sarpsborg, kan lykkes. Og spesielt på bortebane. For Brann lå dypt med to firere som jobbet knallhardt defensivt. Diamant-formasjonen ble skrotet, og den bør bli liggende i skuffen – lenge. For der det var huller og mangler mot Start, var Brann defensivt kompakte mot Sarpsborg. Kun to ganger da Andreas Vindheim slet med plasseringene på kanten, kom Sarpsborg til det som lignet sjanser.

Ellers fremsto Brann som et defensivt, pottetett kollektiv. Da Erik Huseklepp forsvant ut etter pause, kom Jakob Orlov inn og ga Brann ekstra muskelkraft., noe som bidro til flere brudd og kontringsmuligheter. For Brann-mulighetene dukket opp da Sarpsborg ble utålmodige, gjorde feil og begynte å slå langt.

Brann-forsvaret ryddet godt opp, og utover i kampen fikk Kristoffer Larsen de rommene å boltre seg i som passer ham aller best. Et par av forseringene var det høy klasse over, for med sitt tempo, sin nærteknikk og sin presise fot, sørget han for at eliteserielaget fikk trøbbel.

En finte i Maradona-klassen varmet i vindbygene, og like etter fulgte e knallhard, presis corner fra Larsens fot som endte med 1-0-scoringen. Siden var han på vei til å ta straffen Brann fikk etter nok en god corner, men Amin Askar tok en Balotelli og sendte i vei en løs straffe som keeper reddet.

Det betød lite på en dag da Brann fikk en etterlengtet seier. Den kom godt med for et Brann-lag som kun for få dager siden ble ydmyket av Start. En annen formasjon bidro til en defensiv bedring, men det var først og fremst måten Brann spilte fotball på, spesielt i 2. omgang, som gledet mest. Da gikk det raskt i lengderetningen, og på den måten fikk Brann utnyttet tempoet og gjennombruddskraften til Kristoffer Larsen.

Fortsetter han slik vil ha få mye oppmerksomhet fra lagene Brann møter, men sett med Brann-øyne kan en da håpe at en spiller som Erik Huseklepp kan blomstre, og få utnyttet sine beste egenskaper. I går var han ikke i slag og ble tatt av banen i pausen. En Huseklepp i form, sammen med fortsatt fremgang for Kristoffer Larsen, kan gi Brann offensive våpen mange vil misunne dem – hvis de blir brukt på rette måten.

Mot Sarpsborg var miksen mellom knallhard, kollektiv jobbing, og offensive spisskompetanse det som sørget for en seier som var kjærkommen etter lang tids motgang.