De neste 3,5 årene blir Andreas Nordvik lagkamerat med blant andre Nicki Bille Nielsen og Mohammed Fellah i Esbjerg. Forsvarsspilleren har signert en 3,5 årskontrakt, melder klubben på sin egen hjemmeside.

Perfekt timing

— Jeg har nådd et punkt i karrieren hvor jeg gjerne ville prøve meg i en liga utenfor Norge, og den danske ligaen er interessant for norske spillere. Vi har lenge vært i kontakt med Esbjerg, og nå var tidspunktet for et skifte perfekt. Jeg ser et stort potensial i klubben, og vil gjerne være med på et langsiktig prosjekt i Esbjerg, sier Nordvik til klubbens hjemmeside.

Nordvik var på utgående kontrakt med Sarpsborg 08, og går dermed gratis til den danske klubben som i øyeblikket ligger nest sist i superligaen.

Misset cupfinalen

Fra 2006-2009 fikk Andreas Nordvik til sammen 36 kamper for RBK. Men han ble utlånt to ganger – både til Haugesund og Vålerenga – og uten å få det definitive gjennombruddet på Lerkendal, gikk ferden videre til Vålerenga på permanent basis i 2010. I 2013 fikk han 12 kamper for Ålesund, før han gikk til Sarpsborg 08 foran denne sesongen. Cupfinalen mot RBK gikk han glipp av på grunn av skade.