BERGEN (bt.no): — Det er ikke bestemt hvem som blir kaptein. Det kan bli den samme som i fjor, men jeg vil se hvordan folk takler fjorårssesongen og vil holde alle skjerpet. Derfor kommer vi nok til å rullere på kapteinsbindet i vinter, sier Rune Skarsfjord.

  • Hvem mener du bør bli kaptein? Diskuter under.

- Rudy er en fin ledertype

I går var det Rodolph Austin som vandret ut på kunstgresset med det prestisjetunge bindet på armen, lenger bak i rekken gikk Erik Mjelde. Jamaicaneren var kanskje Branns beste spiller i 1-2-tapet. Austin likte rollen, men virker ikke overivrig etter å få ansvaret på permanent basis.

- Å være kaptein er ingen forskjell, jeg er Rudy uansett og kommer til å bidra like mye og gi like mange beskjeder. Laget er uansett det viktigste, men det var godt å få være kaptein for Brann , sier Austin.

Erik Mjelde depper ikke over at det nå er en åpen kamp om kapteinsbindet på laget. Utenom Austin får trolig spillere som Lars Grorud og Zsolt Korcsmár teste kapteinsrollen.

— Jeg legger ikke så mye vekt på hvem som var kaptein i dag. Rudy er en fin ledertype, han, jeg har ingen problemer med at han var kaptein, sier Mjelde.

Han stoler blindt på Rune Skarsfjords vurderingsevner og sier at Mjelde vil være samme person – med og uten vervet.

- Har kapteinsrollen påvirket spillet ditt?

— Kanskje. Det blir jo litt ekstra mas fra trenerne og mer ansvar. Og så må du ofte stå frem i media og fronte ting, både når det blir seier og tap. Det er positive og negative sider ved å være kaptein. Uansett er det en ære å være kaptein i en storklubb som Brann, svarer han.

- Blir du skuffet hvis Brann skifter kaptein?

— Jo... Vi får se. Jeg bryr meg ikke så veldig mye. Det viktigste er at jeg får utvikle spillet mitt. At det er en kamp om kapteinsbindet i Brann er helt greit, jeg får nok sove godt i natt, smiler han.

Tror Austin blir

Mjelde hadde et susende skudd i retning krysset rett før slutt mot Haugesund. Lange fingertupper forhindret en drømmescoring. Austin var kaptein for et svært ungt Brann-lag i vestlandsmesterskapets finale. Fredagens begeistring for Kasper Skaanes ble nok ikke mindre hos Brann-fansen. Og Fredrik Heggeland og Jonas Grønner var solide. Fredrik Nordkvelle spilte sin første røde kamp fra start og gjorde sine saker greit. Ingen skal heller ta Kristoffer Barmen på innsatsen i Kim Ojos rolle – Rune Skarsfjord valgte å hvile spissen fra start. Behovet for et spissalternativ til nigerianeren lyste likevel opp for de 1000 som hadde funnet veien til Vestlandshallen søndag.

VM-finalen var jevnspilt med en håndfull sjanser til begge lag. Joakim Våge Nilsen sendte araberne i føringen før Jonas Grønner dunket inn utlikningen like etterpå med pannebrasken. Etter sidebytte scoret Haugesund omgangens eneste mål ved innbytter Håvard Storbæk.

Skarsfjord kunne glede seg over lovende juniorspillere og at spillet fra 2-2-kampen mot Sandnes Ulf fredag var hakket hvassere i går.

- Det var en jevn kamp som kunne bikket begge veier. At spillet bedret seg kan også ha litt med at spilletiden i troppen var delt gjennom helgen. Men vi spilte med 5-6 juniorer og jeg synes de gjorde mye bra. Det er også noen hull, men det skulle bare mangle , sier Brann-treneren.

Austin ser ut til å bli like innflytelsesrik på Brann-midtbanen i 2012 som han var i 2011, kapteinsbind eller ei. Og Skarsfjord tror ikke han forsvinner til en utenlandsk klubb i løpet av de to neste ukene hvor overgangsvinduet er åpent.

— Det er ingenting som tyder på at han skal noe sted. Eventuelt må det også være riktig klubb for hans utvikling, det viktigste er at han ikke bare drar for å dra, det har vi sett flere mindre heldige eksempler på i det siste, påpeker Skarsfjord.