(Adressa.no): I serieåpningen mot Lyon lørdag (0-1 tap) satt han på benken hele kampen. Slik vil ikke Alexander Tettey ha det, og derfor kan det gå mot klubbskifte.

Den siste måneden har det versert rykter om interesse fra den nyopprykkede tyrkiske klubben Kasimpasa. Selv vil han ikke kommentere aktuelle klubber. Først og fremst fordi han er Rennes-spiller i ett år til, og at det i tillegg er rådgivermat. Der brukes Bjørn Tore Kvarme, og den gamle back-kjempen forteller om stor interesse for Tettey.

Neppe Tyrkia

– Flere klubber har vært i dialog med Rennes, deriblant Kasimpasa. Men det er vel heller tvilsomt at det blir overgang dit. Det viktigste er at Alexander kommer til en klubb hvor han trives og hvor han får spille fotball. Alt handler ikke om penger. Om det skjer noe nå eller ikke er umulig å si, men Rennes vil sikkert ha igjen penger så da må man helst selge nå så det blir penger tilbake i klubbkassa, sier Kvarme, som benekter at Rennes vil fristille Tettey for å spare lønnsutgifter.

Hovedpersonen er foreløpig rolig, men sier det trolig ikke blir et nytt fransk eventyr.

– Når du har vært en plass lenge er det kanskje rett å reise et annet sted. Jeg vil ikke si nei til England for eksempel, sier han.

Ut og inn

Fjoråret ble som en berg— og dalbane for 26-åringen. Fra en topp start med masse spilletid, via to måneder uten spilletid, før han igjen fikk masse tillit i vår. Så startet årets sesong med benkeplass igjen. Nå skal det sies at han måtte ta det rolig en liten uke før seriestarten grunnet lyskevondt, men for Tettey er det garanti om spilletid som gjelder.

– Jeg og trener Frederic Antonetti har kontinuerlig dialog, og han vet hva jeg mener. Svaret er at han regner med meg, og at det blir spilletid, forklarer Tettey, som har 60 kamper og to mål siden overgangen sommeren 2009. – Men det er ingen vits for meg å ha en sesong som i fjor. En fotballkarriere varer ikke evig, og derfor må jeg ha det gøy så lenge den varer. Men det er ikke gøy å sitte på benken, sier Tettey

Fire spillere på to plasser

Litt av utfordringen, som også blir et problem for Tettey, er formasjonen til Rennes. Mot Lyon spilte storstjernen Yann M'Vila defensiv midtbane. I treningskampene derimot har det vært plass til to ankere, hvorav Tettey har fått sin skjerv av spilletid.

– Vi er fire spillere som kjemper om én eller to posisjoner. Det sier seg selv at det ikke er den enkleste plassen å få masse spilletid i, sier Tettey.

Som gjerne skulle sett det ble mer 4-3-3, som i fjor vår.

– Da blomstret jeg med masse spilletid i en stil jeg behersker veldig godt. Jeg er aller best som en boks til boks-spiller. Drive med ball, og være i bevegelse mellom 16-meterne. Som anker får jeg nesten ikke lov til å gå over midtbanen, og det er jo kjedelig, innrømmer han.