Uwe Rösler er i dag manager i Brentford. Han har tidligere vært trener for Lillestrøm, Viking og Molde.

Torsdag lanserer 44-åringen biografien «Knocking Down Walls». I boken tar Rösler for seg hele karrieren, fra han ble overåket av tysk Stasi-politi som 18-åring, via England — til han havnet i Norge på tampen av karrieren, skriver TV 2 på nett.

Som 34 år gammel Lillestrøm-spiller ble han rammet av livstruende kreft i 2002. Tyskeren ble hasteinnlagt og reddet med nød og neppe livet. Han omtaler kreften «som en 12,5 centimeter stor tennisball midt i brystet».

Trodde det var forkjølelse

Selv trodde han først det hele var en forkjølelse, men skjønte raskt på sin egen atferd at det var mer alvorlig. Verst gikk det utover Lillestrøms klubblegende Torgeir Bjarmann.

Ifølge TV 2 skriver han:

«Jeg var sulten før den nye sesongen og batteriene var fulladet (...) Vi økte intensiteten med to treningsuker i La Manga, men jeg følte meg ikke som meg selv, og en hendelse bekymret meg fordi den brøt fullstendig med min karakter. Vi hadde ikke vært der lenge og gjennomførte en lett treningsøkt med noen enkle kamper, men for meg føltes det som at jeg måtte vinne VM. Jeg har alltid vært heit i toppen, men jeg ønsket å vinne denne kampen. Da klubbkapteinen Torgeir Bjarmann la seg ned på spøk for å hindre meg i å krysse mållinjen med ballen (jeg var i en egen sone mentalt og ønsket virkelig å vinne), så jeg bare at han stoppet meg fra å gjøre det jeg følte jeg måtte. Jeg begynte å hamre ballen inn i ham på bakken og kunne ikke stoppe. Jeg bare sparket og sparket, og folk begynte å stanse opp og se på, antakeligvis tenkte de at jeg hadde blitt gal. Da jeg var ferdig var hele ansiktet hans dekket i blod, og dette var en av de snilleste guttene du noensinne kunne møtt – en 35 år gammel proff vi kalte Mr. Lillestrøm. Jeg lurte senere på hva i helvete som var galt med meg. Jeg unnskyldte meg grundig etterpå, men det var ikke en isolert hendelse».

Også sønnen fikk kreft

Knapt i stand til å puste spilte en kreftsyk Rösler 90 minutter i serieåpningen mot Bodø/Glimt i 2003. Kort tid etterpå kom den nedslående nyheten.

Han overlevde behandlingen, men ble tvunget til å legge opp som spiller. Fem år senere, da Rösler var trener i Viking, fikk sønnen på elleve vite at han også var angrepet. Men også det fikk en lykkelig utgang.