Hommelvik IL langrenn står bak rulleskirennet som blir Petter Northugs siste test før sesongåpningen på Beitostølen 22. november. Arrangørene tror trauste trøndere vil gå man av huse for å se skikongen forsere 150 høydemeter i løpet av 2,5 knallharde kilometer.

— Vi har god tro på at minst et par tusen vil komme for å se Petter Northug og de andre skiløperne, sier Tor Helge Hansen i Hommelvik IL.

Petter Northug har selv vært med på å designe løypa som går fra Hommelvik Sjøside gjennom sentrum opp de krevende bakkene i Løfta forbi Jervskogen skisenter og inn til Mostadmark sentrum.

— Petter ser for seg skikkelig Tour de France-stemning opp motbakkene fra Hommelvik sentrum, sier manager Are Sørum Langås.

20 km lang løype

Løypa blir inkludert en prolog i startområdet rundt 20 kilometer lang, og man regner med en vinnertid på rundt 35 minutter.

- For Petter blir dette siste konkurransen før han starter skisesongen for alvor. Derfor ønsker han hard matching og masse tilskuere , sier Langås.

Allerede uken Hommelvik-rennet etter drar Northug til Val Senales for å gjennomføre det siste høydeoppholdet før sesongstarten.

Arrangørene håper rulleskirennet kan bli en årlig tradisjon.

— Interessen er stor, og TV2 har sagt at de kommer til å sende fra rennet. For oss blir rulleskirennet en test foran junior-NM vi skal arrangere i 2015, sier Hansen.