LIVERPOOL-CHELSEA 0-2:

Hjemmefansen kunne ikke tro sine egne øyne da kaptein Steven Gerrard rotet det til i gullkampen.

En dame gråter ukonrtollert og må støttes bort fra Anfield av mannen sin. Robert Williamson (44) står fullstendig sammensunket med ansiktet i hendene, ute av stand til å ta inn over seg det som akkurat har skjedd.

— For en grusom, grusom måte å tape på. Det er ikke til å tro, sukker Williamson.

Chris lindon (t.v) og kompisen, på vei til å slukke tørsten Foto: Foto: Helle Skjervold, Aftenposten

Etter å ha dominert toppkampen mot Chelsea måtte Liverpool likevel se seg slått av gjestene fra London. Nå blir gullkampen langt mer spennende enn nødvendig, og Liverpool-supportere kan nærmest ikke tro måten det skjedde på.Lloyd Gilmartin sitter inntil en murvegg med utgråtte øyne. Han er så vidt tilsnakkedes.

— Hadde ikke Gerrard gjort den feilen så hadde vi ikke tapt. Noe så lite som det kan få store konsekvenser på denne tiden av sesongen. Noe så utrolig lite.

Kjepphøy stemning

Det var hjemmelaget som presset på fra start, og hadde mer enn nok målsjanser til å avgjøre det hele. Chelsea stilte med et reservepreget lag, tok seg god tid ved hver bidige dødballsituasjon og var lite interessert i annet enn å forsvare seg.

Før kampen hadde Liverpool gullkampen i sine hender, og måtte "bare" holde hodet kaldt for å sikre sitt første seriegull på 24 år.

Men så, like før pause, klarte Steven Gerrard å rote det til.

SKUFFEDE FANS: Liverpool-supporter Lloyd Gilmartin var meget skuffet etter tapet for Chelsea. Foto: Foto: Helle Skjervold, Aftenposten

Premiebrøler fra GerrardLike før pause fikk kapteinen en helt enkel pasning, like inne på Liverpools banehalvdel. Men ballen glipper på foten hans, og den vanligvis stødige kapteinen regelrett snubler i sitt eget steg. Helt upresset. Chelseas Ba var ikke vond å be, rasket med seg ballen og styrte inn 1-0-målet som en ydmykende tunnel på keeper mot keeper, med Gerrard halsende etter.

Et fullsatt Anfield kunne ikke tro sine egne øyne.

Gerrard, selve helten i det som skulle bli sesongen Liverpool snur 24 års ligagulltørke til gull, kan ha spilt en av serieinnspurtens hovedroller med en tabbe for historiebøkene.

— Dette her tar knekken på meg, sier en deppende Chris Lindon.

— Jeg kommer til å bli syk av dette, syk av angst. Jeg orker ikke enda mer spenning enn vi allerede har hatt. Nå vil jeg hjem og gråte, men først skal jeg drukne sorgene, sier Lindon og styrer inn på første og beste pub.

Jessica og Michael Owen Foto: Helle Skjervold

Liten glippPublikum, som var ekstatiske i første halvdel av kampen, ble i løpet av andreomgangen merkbart utålmodige og misfornøyde. Med et stadig stivere blikk og armene knallhardt i kors så supporterne sitt eget lag slite med å bryte gjennom Chelseas kompakte forsvar. Og på tampen styrte gjestene inn et nytt mål.

For første gang siden midten av januar er kampen om seriegullet nå ute av Liverpools kontroll, etter at City gjorde jobben mot Crystal Palace.

— Jeg kan tenke meg Gerrard er knust. Hva er oddsen for at noe slikt skal skje? Han har vært vår mest stabile spiller i hele år, sier Jessica Owen (17).

Men selv om laget ga fra seg overtaket i serieinnspurten har ikke Liverpool-supporterne planer om å gi opp gulldrømmen. Nå er det

— Gerrard må få seg noen nye sko før de to siste kampene, det er helt sikkert, slår pappaen med det passende Liverpool-navnet Michael Owen (53) fast.

— Stemningen vil nok dale i byen etter dette, og jeg tror ikke gutta på jobben vil være like godt humør som før. Men det er fortsatt jevnt og vi har ikke tapt tittelen enda. Bare vent!