Aston Villa bekrefter at Alex McLeish er ansatt som klubbens nye manager. Ifølge Villas hjemmesider tiltrer 52-åringen stillingen med øyeblikkelig virkning. Han signerte en treårskontrakt.

Den tidligere Motherwell-, Hibernian-, Rangers-, og Birmingham -manageren er glad for å bli presentert som Gerard Houlliers arvtaker.

Statistikksenter Premier League:

— Klubbens historie er enestående. Min utfordring blir å skrive nye kapitler, og jeg ønsker å vinne Aston Villas spillere og supportere , sier McLeish til Villas hjemmesider.

Det har ikke falt i spesielt god jord hos Birmingham-ledelsen at McLeish for noen dager siden sa opp kontrakten med Villas erkerival via e-post.

Møtene mellom den nyansatte skotten og Villa har dessuten vært av den hemmelige sorten, nettopp fordi Birmingham har engasjert advokater til å forfølge saken mot rivalens jakt på manageren.

— Jeg vet noen av supporterne våre har uttrykt bekymring, og jeg kan forstå hvorfor. Det blir opp til meg å overbevise at jeg er rett mann til å føre klubben videre i riktig retning. Jeg ønsker fremfor alt å bevise at jeg kan ha suksess i denne klubben, sier McLeish.