Fotball Adeccoligaen Ranheim - MjøndalenDnB Nor Arena, Trondheim 5 juni 2011Ranheims trener Aasmund BjørkanFoto : Arve Johnsen, Digitalsport Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

Gårsdagens 3-0-seier hjemme mot Mjøndalen sendte Ranheim helt til topps på tabellen i førstedivisjon – og nå står laget ubeseiret etter de ni første seriekampene.

— Det er såpass jevnt i denne serien at vi går til hver kamp med ambisjoner om å vinne. Vi går for å vinne rubbel og bit, så hvorfor skal vi ikke stå løpet ut. Men vi vet det blir tøft, sier tomålsscorer Finn-Magnus Johannessen til Adresseavisen.

I år – som i fjor – ligger Ranheim på topp av førstedivisjonstabellen ni serierunder ut i sesongen.

— Vi har vært gode og heldige i starten av sesongen, og det er derfor vi ligger der vi ligger. Det er ingen tvil om at det er artig å lede. Men det er noen kamper igjen før sommerferien, og vi får ta dem til å begynne med. Men viser det seg da at vi er på høyde med de andre, er det bare å jobbe for å holde følge, sier Johannessen.

Statistikksenter 1.divisjon:

- Bare å nyte

I går var Mjøndalen det førende laget det første kvarteret, men deretter tok hjemmelaget over. Og etter at Johannessen hadde sendt Ranheim i føringen tjue minutter ut i kampen var det stort sett bare ett lag på banen.

Like før pause økte Jo Sondre Aas ledelsen til 2-0, før Johannessen satte inn sin andre for dagen seks minutter ut i andre omgang og fastsatte sluttresultatet til 3-0. Dermed kan altså trener Aasmund Bjørkan kose seg med tabelltoppen, for første gang siden han var serieleder som spiller for Bodø/Glimt tilbake i 1993. - Det er bare å nyte, og det kan vi gjøre i en uke nå. Men så venter tre kamper på seks dager, der mye kan skje, sier Bjørkan om uken der han kommer til å få god bruk for hele stallen sin.

Hyller bredden i stallen

For mandag 13. juni venter tredjeplasserte Hødd i Ulsteinvik, den påfølgende torsdagen kommer Sandnes Ulf på besøk – før det blir ny bortekamp mot det desiderte bunnlaget Randaberg søndag 19. juni.

- Vi har en ekstrem jevn tropp, og nesten alle i troppen kan bidra med noe særegent. Hver eneste har en ekstremferdighet, og vi har masse jokere og forskjellige typer, sier Bjørkan.

- Er det den bredden som gjør at dere ligger på topp nå?

— Ikke i begynnelsen av sesongen, men det er utrolig viktig når det begynner å røyne på med mange kamper.

- Er det mulig å holde seg på topp hele sesongen?

— Ingenting er umulig i fotball. Men vi får ta en opptelling når vi har møtt alle. Det er veldig bra det vi har gjort hittil i år, og jeg har full tro på at vi kan hamle opp med alle lag. Våren handler om å henge med til høsten, og være i posisjon til å være med helt inn, sier Bjørkan.

- Tror vi kan rykke opp

Som brukte Osei Oviasu fra start for første gang denne sesongen. Unggutten imponerte i sin offensive rolle, og var involvert i de seks første målsjansene til Ranheim.

Han våger å si det rett ut:

— Jeg har tro på at vi kan rykke opp. Vi har ikke tapt en kamp ennå, og det er bare for oss å stå på videre. Vi må bare gjøre det samme som vi har gjort til nå, og ikke forandre på noe. Prøver vi noe annet kan vi plutselig begynne å tape, advarer han.

Kaptein Ivar Sandvik nyter også serieledelsen.

- Vi er på topp, og da er det fortjent. Men det er ingen som hopper i taket og tar av. Det er ingen nykker i laget, sier han.