OSLO 20121111.Eliteserien Fotball 2012. VIF - LSK Ullevaal stadion.Vålerengasupportere tenner lysbluss under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Lillestrøm søndag. LSK slo VIF 1-2.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Lillestrøm stakk av med alle poengene mot Vålerenga på Ullevaal stadion søndag, i Martin Andresens siste hjemmekamp i trenerstolen.

Det var derimot tilskuerne som stakk av med oppmerksomheten.

65 supportere ble bortvist og 15 ble pågrepet av politiet da oppgjøret på landslagsarenaen ble utsatt i 15 minutter, på grunn av bruk bluss og røykbomber av lagenes supportere. Tre Lillestrøm-supportere ble lettere skadet og fraktet bort.

— Kan bli bøter

I ettertid er det ventet at Norges Fotballforbund (NFF) vil reagere på saken. Påtalenemda venter i øyeblikket på sakspapirene. Både Vålerenga og Lillestrøm er bøtelagt for bluss-bruk tidligere. VIF ble senest idømt 75.000 kroner i bot etter cupkampen mot lillebror Lyn på Bislett i sommer.

Nå kan klubben bli økonomisk straffet på nytt.

- Ja, vi vil se på hendelsen. I lignende tilfeller er bøter en vanlig reaksjon, sier Knut Fure i Påtalenemda i NFF til aftenposten.no , som ikke ønsker å kommentere saken spesielt.

VIF var kjapt ute med å beklage bråket som oppsto etter et bluss-initiativ de opprinnelig støttet. Det kan telle til klubbens fordel.

— Saksgangen vil foregå som normalt, men en slik beklagelse kan være til hjelp, sier Fure.