Magnus Wolff Eikrem fikk tillit fra start da hans Heerenveen lørdag rundspilte og slo Markus Henriksens Alkmaar 5-1 i nederlandsk æresdivisjon.

Mens Henriksen startet på benken for hjemmelaget Alkmaar, var Eikrem med i startoppstillingen for Heerenveen. Henriksen kom inn på banen etter bare 27 minutter, da Celso Ortiz måtte takke for seg. Da hadde allerede Heerenveen gått opp til 2-0. Henriksen klarte ikke å tegne seg på scoringslisten, men Aron Johannsson reduserte etter 40 minutter. Hakim Ziyech økte til 3-1 for gjestene før pause med sin annen scoring for dagen.

I annen omgang fortsatte Eikrem & Co. overkjøringen av hjemmelaget. Alfred Finnbogason la på til 4-1, før Ziyech fastsatte resultatet til 5-1 med sin tredje scoring et drøyt kvarter før slutt.

Eikrem ble byttet ut etter 85 spilte minutter.

Heerenveen klatret med seieren til 5.-plass på tabellen. Opp til serieleder Vitesse skiller åtte poeng. Vitesse ledet lørdag 2-0 over Heracles ved pause, men to mål av Bryan Linssen berget 2-2 for hjemmelaget.

Det betyr at Ajax kan passere Vitesse med borteseier mot Roda søndag.