Stig Lillejord .Fotballagent Foto: Rune Sævig

Fotballagenten sin avtale med Huseklepp gikk ut 1. september, og Huseklepp sier til Nettavisen at han nå «er i tenkeboksen» og «usikker på hva han skal gjøre videre».

Huseklepp har scoret syv mål på 26 kamper for Brann denne sesongen. I likhet med klubben har han ikke prestert like bra som i 2009. – Hadde Erik prestert like bra i serien i år som på landslaget, hadde det vært lettere å selge ham. Det er ikke til å legge skjul på at Eriks sesong i fjor var enestående. At han skulle følge opp 15 mål og 13 assists i år, var nesten umulig , sier han og fortsetter:

– Erik er god nok til å spille i Bundesliga, Holland eller andre steder, ikke misforstå, og han har utviklet seg til å bli en stamspiller på landslaget, men sesongen i år har ikke vært enestående slik som i fjor.

Alle vet om ham

Lillejord sier han har brukt mer tid og penger på Erik Huseklepp enn noen andre spillere, og tar ikke på sin kappe at Huseklepp ikke er blitt solgt.

– Vi har skaffet ham redaksjonell omtale i store medier som Marca og Sky Sports, og vi blant annet har markedsført ham i magasin overfor 330 klubber. Det er ikke en klubb i fotball-Europa som ikke vet hvem Erik Huseklepp er.

Agenten sier han har stor forståelse for at Huseklepp nå vurderer hvilken agent han skal samarbeide med i fremtiden. At det er noen konflikt mellom Huseklepp og ham selv etter manglende suksess i overgangsmarkedet, avviser Lillejord.

– Jeg har veldig lyst til å samarbeide videre med Erik, men at han trenger tid til å tenke seg om, lever jeg godt med. Vi har et kjempeforhold , sier Lillejord.

Dyr

Agenten har følgende analyse av forhold i Europa som gjør det vanskeligere for Huseklepp å bli solgt.

– Det er ikke bare i Norge at klubber har dårlig råd. Litt av problemet for Erik er at hvis noen skal betale 16 millioner kroner for ham, så er det like mye som det koster å gi en bosmanspiller kontrakt i nesten tre år. Dermed blir Erik nesten dobbelt så dyr som en bosmanspiller, forklarer Lillejord.