På bakgrunn av lagets formasjonstrening stilte Fædrelandsvennen i går opp de 11 som sannsynligvis starter finalen mot RBK på Lerkendal.

— Vi har mål om å vinne, men det viktigste er at gutta får vist for alle hvor gode de er blitt, sier Fredriksen til Fædrelandsvennen.

Og det har talentene til de grader muligheten til. Dagens kamp klokken 13.30 følges direkte på fvn.no, og sendes på TV 2 Zebra. Prestisjen er stor i juniorcupen, som er et offisielt norgesmesterskap, og at gullgrossist Rosenborg står på motsatt banehalvdel gjør ikke interessen mindre.

Ikke siden juniorlaget med Steinar Pedersen og Tom Berhus vant i 1994 har Start hentet en eneste NM-tittel på verken junior- eller seniorsiden. Nå har kaptein Morten Irgens og kompani en gyllen sjanse til å skaffe Start edelt metall.

— Vi har lyst til å vinne, og jeg tror sjansene er veldig gode. Mange sier at Rosenborg er favoritter fordi de har flere kjente navn på laget, men får vi til vårt spill kommer vi til å spille god fotball der oppe, sier Irgens.

RBK stiller ventelig med både Per Ciljan Skjelbred, Jamir Hyka og Michael Jamtfall fra A-stallen, og mønstrer ellers en nærmest skadefri tropp.

Start mønstrer trolig et lag med hele ni spillere som har minst ett år igjen av junioralderen. Start mangler tre mann til kampen: Daniel Aase (skadet), Jesper Mathisen (ikke kampklar etter operasjon) og Morten Hæstad (utleid til FK Haugesund).De to sistnevnte har imidlertid ikke bidratt på juniorlaget i hele år.