– Nå er jeg i himmelen, det er fantastisk. Har aldri scoret eller vunnet mot Haugesund før. Ny seier i boks, og nye tre poeng – de var viktige, sier Sæter til TV 2 etter kampen.

Straffespark-situasjonen har han følgende å si om:

– Det er nok mer frispark, men jeg tar det jeg får. Det var nok billig. Jeg klarer ikke å score på den, sånn er det.

Ole Sæter

Står med tre mål på fire kamper i Eliteserien.

28-åringen ble felt av Claus Niyukuri i Haugesund-boksen i det 74. minutt. Dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket.

Den skulle Sæter ta selv.

Straffen satte han nede til sin høyre – med lite kraft. Der lå Egil Selvik.

– Han prøver seg på en frekkis og later som han ikke er klar, men Egil Selvik er så absolutt klar, sa TV 2s kommentator Endre Lübeck.

I 1. omgang var Sæter derimot dødelig effektiv. Superlativene haglet fra TV 2s eksperter i studiosendingen.

– Det å snakke høyt og være stor kjeften: Vær så god! Når du leverer sånn som dette her, så er det ingenting som er bedre enn en som tør å «bjuda på», og så går ut på banen og leverer dette, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah etter Sæter satte sitt andre mål.

– Klassespiss i Eliteserien. Man så det i fjor med det scoringssnittet han hadde. Du får oppspillspunkt, du får bakromsspiss, du får en som kan score på hodet, fulgte kollega Morten Langli opp.

Grafikk: Sofascore.com

På overtid i 2. omgang fikk Haugesund to enorme sjanser.

Men det var unggutten Marius Broholm (19) som skulle få æren av å sette spikeren i kisten for bortelaget – syv minutter på overtid.

– Endelig! Det var på tide. Jeg har jobbet lenge for den her, det er jævlig deilig. Det var fra fem meter, men jeg satt den "læll", sier Broholm til TV 2.

Trener Alfred Johansson roser sin elev.

– Det var et genidrag av treneren å bytte ham inn, ler han.

– Han er en fantastisk spiller som skal få fortsette å utvikle seg, så blir han en viktig spiller for Rosenborg fremover.

Alfred Johansson

  • 0–1: Sæter var sikker med sin venstre fot og satte ballen mellom beina på Egil Selvik etter ti minutter spilt. Situasjonen oppsto etter at Sory Diatta rotet vekk ballen rett utenfor egen 16-meter.

  • 0–2: Angrepet startet med en nydelig hælflikk fra Jesper Reitan-Sunde til Ulrik Yttergård Jensen ute på venstresiden rett før pause. Yttergård Jensen fant Emil Frederiksen på løp, som igjen fant Sæter på løp bak Haugesund-forsvaret. Ikke veldig ulik 0–1-målet.

– Typisk spissmål. Deilig å vise at jeg kan score innenfor femmeteren og ikke bare utenfor, sa hovedpersonen selv i pausen.

Rett etter pause skapte Bruno Leite og Haugesund spenning i kampen igjen. Sander Tangvik gjorde først en god redning, men måtte gi retur. Der sto midtstopper Bruno Leite alene og dunket ballen i mål fra to meters hold. 1–2.

Målet ga hjemmelaget energi, og Haugesund kom mer inn i kampen etter reduseringen.

Det ble lagt til syv minutter etter flere stopp i spillet og bytter hos begge lag.

REDUSERTE: Bruno Leite ga hjemmefansen håp igjen med en tidlig scoring i 2. omgang. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Dette var det 38. møtet mellom lagene siden 1997. Fasit: 22 Rosenborg-seirer, syv uavgjort og ni Haugesund-seirer.