INTENS DUELL: Max Verstappen (venstre) har fått et forsprang i verdensmesterskapet på Lewis Hamilton. Her er de to etter søndagens Grand Prix i Frankrike, som førstnevnte vant foran sistnevnte. INTENS DUELL: Max Verstappen (venstre) har fått et forsprang i verdensmesterskapet på Lewis Hamilton. Her er de to etter søndagens Grand Prix i Frankrike, som førstnevnte vant foran sistnevnte. Foto: CHRISTOPHE SIMON/AFP

Mercedes og Red Bull krangler videre: – Jeg vet ikke hva han snakker om

Lewis Hamilton (36) sier at det hadde vært meningsløst å forsøke og forsvare seg mot Max Verstappen (23) sist søndag. Nå fortsetter den vanvittige duellen om VM-tittelen i Formel 1.

Syv ganger verdensmester Hamilton ligger nå 12 poeng bak Max Verstappen totalt - foran helgens åttende løp, som går på Red Bulls hjemmebane i Østerrike.

Red Bull har vunnet de tre siste løpene - to ganger Max Verstappen og én gang Sergio Pérez.

Mercedes-sjefn Toto Wolff mener at det har med at Red Bull har fått orden på motoren:

– De har tatt et langt steg med motorkraften. Og bilen deres er god, ingen tvil om det, sier han ifølge planetf1.com.

DUELL: Max Verstappen (t.v.) har ikledd seg lederhosen foran helgens duell i Østerrike. Til høyre Lewis Hamilton på plass i Spielberg. Foto: Philip Platzer/Red Bull Content Pool og PA PHOTOS

Nettsiden skriver at Mercedes kom med sin ferskeste motor til runde nummer seks, i Baku, mens Red Bull og søsterteamet Alpha Tauri fikk oppdaterte motorer fra Honda til sist helgs runde.

Red Bull-sjef Christian Horner gir svar på tiltale:

– Jeg vet ikke hva han snakker om, sier Horner ifølge samme planetf1.com.

– Det er ikke lov til å gjøre noen forbedringer, så jeg er ikke helt sikker på hva han snakker om. Spesifikasjonene er de samme som før.

– Vi kjørte riktignok veldig fort rett fram i Frankrike, men det skyldes en mindre bakving. Honda gjør en kjempejobb, men vi har ikke fått noen plutselig økning i antall hestekrefter.

Lewis Hamilton mener at Red Bull kan ha en motorfordel også i Østerrike:

– Det er en bane som krever hestekrefter. Den har de lange strekkene, så vi kan komme til å se noe av det samme som i Frankrike - med den høye rett-fram-farten til Red Bull-bilene, sier Hamilton ifølge Autosport.

Han sier ifølge motorsport-total.com at Mercedes-teamet har jobbet på høyoktan siden nederlaget i Frankrike.

– Alle må gi alt for å slå Red Bull. Om det holder, vet vi tidligst på treningen fredag.

– Det var meningsløst å prøve å forsvare teten i Frankrike. Han hadde tatt meg til slutt uansett, sier Hamilton ifølge Autosport om det som skjedde da han ble passert av Verstappen sist helg.

Red Bull har gode erfaringer med banen i Østerrike. Max Verstappen tar likevel ingenting for gitt.

– Det gir ingen garanti for at det går sånn videre.

Ifølge værmeldingen blir det en våt søndag i Spielberg.