– Jeg sa at vi ikke burde bli snakket om i tittelkampen, det er en kompliment til guttene at vi har kommet i posisjonen vi er i. Vi kommer ikke til å la Manchester City stikke av gårde - vi skal snart spille mot dem. Vi kommer ikke til å gi det til dem, sier Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports.

Uniteds poengtap gjør at gapet opp til serieleder og byrival Manchester City øker fra fem til syv poeng etter runden, og blåtrøyene har en kamp mindre spilt.

Rødtrøyene fikk en marerittstart da Conor Gallagher løftet ballen inn i feltet i et område der midtstopper Victor Lindelöf tilsynelatende hadde god kontroll.

Fra svenskens venstre side kom Mbaye Diagne flyvende inn og West Brom-spissen knuste Lindelöf i hodeduellen før han stanget ballen utagbart i mål – før to minutter var spilt.

Reprisene viste imidlertid at angriperen var noe aktiv i armbruken sin, uten at videodommerne valgte å gripe inn av den grunn. Den heller inhabile Maguire er overfor Sky Sports klar på at det var frispark til sitt lag.

AKTIVE ARMER: Diagne knuser Lindelöf i lufta og stanger inn 1–0. Foto: Naomi Baker / Pool Getty

Gjestene slet med rytmen, valget om å gi Anthony Martial tillit på venstrekanten etter å ha blitt benket mot Everton sist ga lite avkastning – Manchester Evening News skriver at det var «uforklarlig» at Solskjær valgte å bruke franskmannen til fordel for formspilleren Mason Greenwood i sin vurdering av kampen.

– Martial er så frustrerende å se på, skriver journalisten Liam Canning på Twitter.

Så valgte Luke Shaw å kanalisere sin indre Roberto Carlos.

Han banket ballen inn mot Bruno Fernandes, som på sin side klinket ballen i mål på hel volley med sin venstrefot på særdeles akrobatisk vis - en slags fattigmanns versjon av Zinedine Zidanes matchvinnerscoring i Champions League-finalen mellom Real Madrid og Bayer Leverkusen i 2002.

TAPTE POENG: Bruno Fernandes var tydelig frustrert gjennom kampen mellom West Bromwich og Manchester United. Foto: Naomi Baker / Pool Getty

Da tok Craig Pawson og VAR-showet over.

Harry Maguire gikk i bakken i feltet etter et frispark, Pawson meldte straffespark. Så fikk han en beskjed på øret og sjekket TV-bildene, som ga ham grunn til å omgjøre avgjørelsen. Så viste ytterligere repriser at Maguire uansett var på feil side av offsidelinja da frisparket ble slått.

– Jeg var sikker på at det var straffe. Det virker som avgjørelsene går mot oss om dagen, samtidig kan vi ikke stole på VAR-avgjørelser. Vi må forbedre oss, sier Maguire til Sky Sports.

Manchester United fortsatte å trykke på, Scott McTominay fikk en avslutning klarert på streken og Sam Johnstone i WBA-buret måtte til pers da innbytter Mason Greenwood fikk fyre av fra kloss hold.

Like etter klønet Maguire det ordentlig til, men United-stopperen slapp med skrekken da de Gea reddet forsøkene fra Diagne. Tre minutter før full tid var Diagne på rett side igjen, men avslutningen gikk en meter over mål fra en gylden posisjon.

Rett før full tid stanget Maguire ballen i stangen på kampens aller siste mulighet etter at Johnstone så vidt fikk en finger på avslutningen.

Solskjær pekte på hodet sitt og manet spillerne om å beholde roen og bruke hodene sine i jakten på en viktig seier, men all gestikuleringen til tross: Manchester United tapte poeng mot nest siste-plasserte West Bromwich, har én seier på de siste fem ligakampene og må se at avstanden opp til Manchester City øker etter nok en runde.