KRISTIANSAND/ÅLESUND: Det er kun noen små timer igjen til avspark mellom Aalesund og Start. Mons Ivar Mjelde mener å spille i en cupfinale er noe av det største man kan oppleve i norsk fotball.

— Kun å vinne seriegull er større. Jeg har tatt sølv og bronse i serien, men det er ikke i nærheten av å spille i en semifinale , sier Mjelde.

I går ledet han laget for siste gang før de i formiddag reiste til Ålesund. Treningen var relativt rolig. Men ingen tok så mye som et eneste straffespark – for å forberede en eventuell straffesparkkonkurranse som kan bli en realitet på Color Line Stadion i kveld. Mjelde forklarer hvorfor:

- Vi vil helst avgjøre etter 90 minutter, eller 120 minutter for den del. Samtidig er straffespark noe man må se på der og da. Man kan ikke trene på presset det er å skyte. Alle kan skyte på trening, ikke alle kan skyte i kamp , sier Mjelde.

Etter en oppsving prestasjonsmessig mot Vålerenga, ble Start sendt ned på jorden igjen mot Rosenborg mandag. Mjelde håper Start klarer å stå samlet i kveldens kamp.

— Vi ønsker å stå veldig samlet. Jeg føler vi har blitt for mye preget av baklengs i det siste. Vi har blitt enige om at vi må tro på dette, men da må vi samle oss.

- Er det enklere å klare å få ut et resultat i en enkelt kamp enn det er å for eksempel å redde laget fra nedrykk?

— Soleklart! Hver kamp lever sitt liv. Det som skjer innenfor en kamp er mer oversiktlig enn en hel sesong. Vi er i semifinalen fordi vi har fortjent å være der, nå skal vi gjøre alt for å komme til finalen. Jeg har trua, jeg er overbevist, sier Mjelde.

Vi fulgte kampen: