23-åringen fra Våg har gjort seg bemerket de siste årene med godt spill for Providence i delstaten Rhode Island. Det førte til interesse fra den nystartede MLS-klubben New York City FC, som plukket kristiansanderen i den såkalte draften.

Fikk kneskade

I januar reiste han over for å trene med laget, som blant annet har stjernespiss David Villa i stallen sin. Klubben har også sikret seg tidligere Rosenborg-spiller Mikkel Diskerud, og etter denne sesongen kommer Chelsea-legenden Frank Lampard tilbake etter å ha vært på utlån hos Manchester City.

– Jeg trente med de i to uker. Det var en utrolig god opplevelse, men så fikk jeg en kneskade som måtte opereres. Jeg fikk høre fra Gjøvik-Lyn, og føler meg veldig sterkt ønsket her, noe som betyr veldig mye for meg, sier Naglestad til Oppland Arbeiderblad.

– Svært målfarlig spiss

Da Naglestad snakket med Fædrelandsvennen like før avreise til USA, var han optimistisk med tanke på en overgang.

– Får jeg kontrakt kan jeg leve av fotballen. Nå er det fotballen som gjelder hundre prosent. Nivået er bedre i MLS enn i college-fotballen, men mange spillere fra college har gjort det sterkt i MLS, sa han.

Nå blir det i stedet spill i norsk 2. divisjon som gjelder for spissen. Gjøvik-Lyn er i hvert fall sikre på at de har fått seg en god spiller.

– Vi fikk tips om Markus, og sjekket opp CV-en hans. Den så veldig spennende ut, og han kan dokumentere at han er en svært målfarlig spiss. Dialogen med ham har styrket vår tro på ham som spiller og som menneske, sier trener Morten Skjærstad til oa.no.