ISRAEL-NORGE 2-2:

TEL AVIV (rbnett): I U21-landslagets første kamp i EM kom alle fire MFK-spillerne på banen. Nils Johan Semb syntes Magnus Eikrem var best.

Norge spilte uavgjort mot Israel i U21-landslagets åpningskamp i EM. Fra start hadde Ørjan Nyland kapret en plass i målet, Magnus Wolff Eikrem en på midtbanen og Jo Inge Berget en i angrepet.

– Jeg synes Eikrem i lange perioder var veldig kreativ i spillet. Han som alle andre ble jo litt sliten etter hvert da Norge hadde spilt med 10 mann lenge, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Ørjan Nyland reddet flere straffespark mot Hødd, men mot Israel gikk ballen til en side og keeperen til den andre. Israel tok ledelsen på et meget tvilsomt idømt straffespark, men ellers var det lite Nyland kunne gjøre med hjemmelagets andre scoring.

– Nyland hadde lite å gjøre, men det lille han fikk gikk greit. Målene kunne han ikke gjøre noe med, sier Semb.

Høyreback Martin Linnes kom inn i den andre omgangen etter at Vegard Eggen Hedenstad hadde fått marsjordre mot slutten av den første omgangen. Selv om det var kontakt var også den dommeravgjørelse av det tvilsomme slaget.

– Linnes gjør en solid omgang, påpeker toppfotballsjefen.

MFK-spiss Jo Inge Berget måtte ut med det som så ut som en stygg skade mot slutten av den andre omgangen. Før det var han en av de mest toneangivende i det norske angrepet og etter 31 spilte minutter smalt han ballen i stolpen etter et gjennomspill fra Wolff Eikrem.

– Jo Inge sto bra på, og det var synd han ikke fikk seg en scoring. Jeg synes alle kom godt fra det med Magnus som den beste, forklarer Semb.

Magnus Wolff Eikrem selv følte de kjørte over Israel i lange perioder, men at Norge også burde scoret på sjansene de fikk. De var det mange av i denne kampen.

– Det er klart at det blir tøft med en mann mindre, men jeg føler det var ufortjent med ett poeng. Da er det bra av oss å komme tilbake, sier han.

Wolff Eikrem synes straffen så noe billig ut, men innrømmer også at varmen hadde litt av skylda for at Norge klappet sammen i en timinuttersperiode i andreomgang. Dette var også da Israel gikk opp til 2–1. Det røde kort synes han også var strengt idømt.

– Jeg ble overrasket da han trakk fram det røde kortet, men etter straffesparket var jeg ikke så overrasket lenger. Sånne ting går imot oss når vi ikke har dagen.

Utover i den andre omgangen følte han Norge hadde god kontroll, til tross for at de var redusert til ti mann.

– Jeg føler at vi fortsetter å male på, og på en annen dag hadde det godt, sier Wolff Eikrem.

Jo Inge Berget måtte til sjukehuset for å sy etter kampen etter å ha fått det som så ut til å være en albue i bakhodet av en motspiller. Det norske medisinske apparatet kunne ikke kommentere tilstanden hans utover det onsdag kveld.