Den tyrkiske storklubben spiller for en plass i Europa League på Alfheim i kveld. Men laget risikerer som kjent å bli kastet ut av konkurransen av idrettens voldgiftsrett (CAS) dagen etter returkampen i Tyrkia om én uke.

– Det går nok inn på spillerne. De har Tromsø-kampen her og CAS-avgjørelsen her, sier fotballkommentatoren og en pekefinger mot hver side av hodet.

Fra storfavoritt til 50-50

Det mener Kurt, som kommenterer Besiktas ukentlig for fotballkanalen Ligtv, preger vinnersjansene i play-off"en kraftig.

– Normalt ville Besiktas vært soleklare favoritter i denne kampen. Nå er det nok mer åpent. Kanskje 50-50, sier han.

Övünc Özdem, som er journalist i Dogan News Agency, er imidlertid ikke helt enig i den vurderingen.

– Det er meget rutinerte spillere på dette laget. Særlig i den bakre femmeren. De vil klare å holde det riktige fokuset i disse kampene, mener han.

Özdem forteller at TILs play-off-bragd mot Galatasaray i 2005 fremdeles huskes godt i Tyrkia, men ser ikke for seg noen reprise.

  • Les også:

– Normalt skal Besiktas være for gode for et lag fra Nord-Europa. Det var en stor skandale i aviser og TV da Galatasaray tapte for Tromsø, erindrer sportsjournalisten.

I år forteller journalistene at forventningene er store til Besiktas under lagets ny trener Slaven Bilic.

– De har handlet ni nye spillere. Galatasaray har vunnet den tyrkiske ligaen tre år på rad, men i år er det en forventning om at Besiktas skal kjempe om tittelen, sier Ödzem.

Utestenges først neste år?

Ingen av journalistene vil spå utfallet av dommen til CAS.

– Det er ingen som vet. Verken ledere, spillere eller UEFA. Kun CAS, sier Kurt.

Han har likevel en personlig spådom rundt saken.

– Jeg tipper at enten er alt okay og de får spille i år, eller så blir de utestengt neste år og får uansett spille videre i år.

– Hvorfor tror du det?

– Det er bare en antakelse, sier Atakan Kurt.