To forferdelige personlige feil av Everton kostet dyrt da laget tapte 2-3 for Newcastle søndag. Samtidig fikk Newcastle-manager Alan Pardew et pusterom etter den siste tids tapsrekke.

Newcastle sto med tre strake tap, og det hadde igjen begynt å brenne under føttene på manager Pardew.

Manageren har overlevd en rekke formsvake perioder og kontroversielle situasjoner, men søndagens seier gjør at han kan sove bedre om natten.

Da kampen var over, snakket ikke Pardew med pressen, ifølge flere britiske medier. Han er linket til den ledige managerjobben hos Crystal Palace, men det virker merkelig.

Uansett ga Pardew næring til ryktene da han avslo å gi intervjuer.

Etter at skadeforfulgte Arouna Koné ga Everton ledelsen, svarte Papiss Cissé, Ayoze Pérez og Jack Colback med tre ubesvarte mål for hjemmelaget.

Mot slutten skapte Kevin Mirallas spenning med sin redusering, men Newcastle holdt unna for sluttspurten.

Store forsvarstabber

For Everton er tapet ekstra surt ettersom Pérez' og Colbacks scoringer kom etter stygge personlige feil.

Da Pérez ga Newcastle ledelsen etter 51 minutter, ga Aiden McGeady bort ballen til Cheick Tioté. Han fant Pérez, og spissen gjorde ingen feil.

Drøye 15 minutter senere misset Ross Barkley fullstendig med en avskjæring, og Colback stakk inn bak ham og trillet ballen i hjørnet.

Det var midtbanespillerens første scoring for Newcastle siden sjokkovergangen fra erkerival Sunderland i sommer.

– Det var deilig endelig å få det første målet. Det har tatt sin tid. Jeg har hatt en del sjanser, men ikke vært effektiv nok, sa en glad og lettet Colback ifølge BBC.

Heldige Cissé

Noen minutter før slutt ble Mirallas spilt gjennom etter en genial pasning fra Leighton Baines, men det ble ikke mer enn et trøstemål.

Det var i det hele tatt en kamp der Newcastle hadde marginene på sin side. I tillegg til Evertons forsvarsfeil, var første målscorer Cissé heldig da han slapp unna rødt kort etter en albue i ansiktet på Séamus Coleman.

– Han var veldig, veldig heldig, sa Everton-manager Roberto Martinéz.

Dommeren fikk tilsynelatende ikke med seg hendelsen, og dermed taler mye for at spissen kan straffes i ettertid.

Resultatet gjør at Newcastle klatrer til 9.-plass, men Liverpool passerer dem mandag dersom de slår Swansea hjemme.

Everton er i fritt fall etter tre strake tap, og er bare nummer 12. – Det er bekymringsfullt. Det er på tide å vise styrke og forstå hva vi må gjøre. Vi må komme oss gjennom dette så raskt som mulig. Jeg er veldig spent på hva som venter rundt hjørnet, sa Martinéz. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball søndag, 19. runde:

Aston Villa – Sunderland 0-0 35.436 tilskuere.

Rødt kort: Fabian Delph (49), Aston Villa.

**Hull – Leicester 0-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Riyad Mahrez (32).

23.000 tilskuere.

Rødt kort: Paul Konchesky (88), Leicester, Stephen Quinn (90), Hull.

**Manchester C. – Burnley 2-2 (2-0)

Mål:** 1-0 David Silva (23), 2-0 Fernandinho (33), 2-1 George Boyd (47), 2-2 Ashley Barnes (81).

46.000 tilskuere.

**Newcastle – Everton 3-2 (1-1)

Mål:** 0-1 Arouna Kone (5), 1-1 Papiss Cissé (34), 2-1 Ayoze Perez (51), 3-1 Jack Colback (68), 3-2 Kevin Mirallas (84).

52.313 tilskuere.

Queens Park Rangers – Crystal Palace 0-0 18.011 tilskuere.

Brede Hangeland var ubenyttet reserve for Crystal Palace.

**Southampton – Chelsea 1-1 (1-1)

Mål:** 1-0 Sadio Mané (17), 1-1 Eden Hazard (45).

31.641 tilskuere.

Rødt kort: Morgan Schneiderlin (88), Southampton.

**Stoke – West Bromwich 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Mame Biram Diouf (51), 2-0 Diouf (66).

27.070 tilskuere.

Tottenham – Manchester U. 0-0 35.711 tilskuere.

**West Ham – Arsenal 1-2 (0-2)

Mål:** 0-1 Santi Cazorla (str. 41), 0-2 Danny Welbeck (44), 1-2 Cheikhou Kouyate (54).