ASKER: I sommer hadde den talentfulle Tertnes-jenten tilbud både fra den franske toppklubben Montpellier og Arna-Bjørnar. Valget falt til slutt på Arna-Bjørnar som har tradisjon for å satse på unge, lokale spillere. Lagets yngste spiller gikk rett inn på laget, og var med fra start mot Asker i går. Det viste seg å være et godt valg av trener Morten Kalvenes.

Ni minutter ut i andre omgang viste Hegland seg skikkelig frem for første gang i kampen. Etter å ha rundet en Asker-spiller, fikk spissen en dytt i ryggen og falt over ende innenfor sekstenmeteren. Hegland og resten av Arna-Bjørnar ropte på straffe, men dommer Vibeké Larsen var ikke av samme oppfatning.

– Veldig spesielt

– Det var veldig irriterende, og det skulle vært straffe. Hun dyttet meg hardt rett før jeg skulle skyte, sier Hegland om situasjonen.

Men i det 73. minuttet fikk Hegland revansj. Denne gangen holdt hun seg på beina, og sørget for at Arna-Bjørnar utliknet til 1-1 mot en av Toppseriens største gullfavoritter.

– Det var litt uvirkelig siden det var min første kamp i Toppserien. Det var veldig spesielt og veldig deilig, sier målscoreren.

Kalvenes er overhodet ikke overrasket over at det var nettopp 15-åringen som holdt på å redde Arna-Bjørnar i går.

– Kristine klarte seg veldig bra. Hun er farlig foran mål og er veldig bevisst på å komme seg i posisjon foran mål, sier treneren.

Drømmen knust på tampen

Etter en litt ruskete førsteomgang, tok Arna-Bjørnar grep utover i andreomgangen, og var fullt på høyde med Lise Klaveness og Co.

Dermed så det lenge ut som Arna-Bjørnars kunne ta med seg ett poeng tilbake til Vestlandet. Men to minutter før fulltid, ble drømmen knust. Askers Katrine Pedersen klistret ballen i krysset til høyre for keeper Erika Skarbø, og Kari Forthun på streken måtte bare konstatere at hun ikke rakk opp. Hegland kunne blitt gjestenes helt, men fikk kvelden ødelagt helt på tampen.

– Den gode følelsen forsvant da de scoret. Det føles veldig surt å tape, sier Hegland.

Trist Kalvenes

Kalvenes synes debutanten og de andre spillerne hadde fortjent bedre.

– Jeg er oppriktig lei meg på vegne av jentene fordi de ikke fikk betalt for det arbeidet de la ned. Marginene vippet mot oss i denne kampen, sier Kalvenes. Men legger til at 2-1 ikke var et urettferdig resultat.

– Fotball kan være urettferdig, men man får som oftest som fortjent, sier Kalvenes. Selv om poenget røk i serieåpningen, mener han jentene viste at de kommer til å henge med i toppen i årets serie.

– Vi har klokkertro på at vi kan spille jevnt med alle lagene i Toppserien. Denne kampen var en bekreftelse på det, sier treneren.

ASKER – ARNA-BJØRNAR 2-1 (1-0)

Føyka Stadion

Toppserien

MÅL: 1-0 Lindy Melissa L. Wiik (40.), 1-1 Kristine Wigdahl Hegland (73.), 2-1 Katrine Pedersen (88.)

TILSKUERE: 107

DOMMER: Vibeké Larsen, Tromsø IL.