- Har nok aldri trent hardere

<p>Per Ciljan Skjelbred føler overskuddet er på vei tilbake.</p>

Publisert:

OSLO 20090603Per Ciljan Skjelbred i aksjon under fotballandslagets trening på Bislet Stadion onsdag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

OSLO 20090602Landslagssjef Egil Drillo Olsen under fotballandslagets trening på Bislett stadion tirsdag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: SCANPIX

  • Ole K. Sagbakken
Denne artikkelen er over 11 år gammel

– Jeg har nok aldri trent hardere gjennom en vinter og en vår enn jeg har gjort i år, innrømmer Per Ciljan Skjelbred overfor Adresseavisen.

To dager før Makedonia-kampen holder Egil Drillo Olsen kortene tett til brystet hva gjelder hvilke elleve som starter. Men får fotballekspertene rett, blir det plass til Ciljan på indreløperplass. Det først og fremst på grunn av en strålende kamp mot Tyskland, og treningene under dette oppholdet. I serien har han nemlig vært variabel. Ciljan åpnet solid mot Vålerenga, men var deretter uvant usynlig i kampene, helt til det var bedring igjen mot Glimt sist.

Les også:

  • — Primadonna? Treneren deres kjenner meg ikke
  • - Hadde aldri benket Solskjær i dag
  • - Fortjente å bli vraket av Drillo

Det har vært diskutert at noe skyldes den uvante posisjonen som høyreving med frihet, men nå kan også noe av forklaringen være et knallhardt program vinteren gjennom.

– I tillegg til tøffe fellestreninger har jeg drevet mye egentrening i vår. Både kondisjon, styrke og balltrening, sier han.

– Du har jo hele tiden løpt mye. Hvorfor har du følt for å øke dosene?

– Vi fikk en down-periode mot slutten av sesongen i fjor. Nå har både jeg og laget trent tøft, for å unngå dette i år. Det blir jo en lang høst, sier Ciljan.

Først etter at RBK begynte å spille to kamper i uka i begynnelsen av mai, har han trappet ned på egentreningen. Og nå føler han at overskuddet er på vei tilbake.

– Det har vært en jevn stigning i det siste, både for meg og for laget. Så får jeg håpe at det fortsetter i samme spor, sier 21-åringen.

– Allerede mot Makedonia?

– Ja. Det hadde vært artig å få spille den kampen. Det er et teknisk godt lag, og ingen enkel nøtt. Men kommer vi oss opp på nivået vi var på mot Tyskland, så har vi absolutt en god sjanse, sier han.

Publisert:

Les også

  1. Ingen husket bursdagen til venstrebacken

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien