«Kan noen vennligst fortelle fotballspillerne at kampen går på TV?»

BLOGG: Vikings lagkaptein fikk gult kort mens han takket for kampen. Kan det bli dummere? Jada.

Det rant over for dommer Svein Erik Edvartsen da Indridi Sigurdsson fortsatte å klage under handshake for peace-seremonien, slik han hadde holdt på under hele kampen, ifølge førstnevnte.

Skjermbilde 2015-08-23 kl. 19.38.48.png

Det gule kortet føk opp av brystlommen og opp i ansiktet på Sigurdsson, som nå får karantene attpåtil. Dumt av dommeren, sa TV2s studiogjeng, uten å ane hva Sigurdsson hadde sagt. Men noen fredsmarkering hadde det i hvert fall ikke vært.Spillerens opptreden kan uansett ikke ha vært særlig fornuftig.

Det kryr

Så kan man lure på om Sigurdsson har satt en slags rekord i tåpelig oppførsel på en fotballbane. Det har han neppe, for det kryr av dumheter i hver kamp. Å prate på seg gult kort, er ganske vanlig, akkurat som å få gult kort for å ta av seg drakten for å feire scoring.

Og det protesteres uavbrutt.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Vi kan lure på hva som skjer med ellers fredelige fotballspillere i det kampen blåses i gang. Mest typisk: De protesterer på omtrent alle dommeravgjørelser som går dem i mot. Hyler og skriker, prøver å få sympati fra flest mulig rundt seg og rister på hodet lenge etter at ballen er i spill igjen.

Mens treneren kjefter opp fjerdedommeren. Som om han har skylden.

TV avslører dem

Dette skjer selv om TV-reprisen viser at dommeren nesten alltid har rett. Noen frispark, straffespark og cornere er så opplagte at spilleren selv ganske sikkert må ha visst hva han har gjort. Men han protesterer.

Og det ser uendelig dumt ut.

Kan noen vennligst fortelle fotballspillerne at kampen går på TV?

Ti— eller hundretusener - mange millioner i internasjonale kamper - får se hva som har foregått. Fra flere vinkler, i sakte film.

Men heller ikke det gjør inntrykk på grisetaklerne og handserne. De er like uskyldige.

Hands up

Det er de også når de spiller ballen til innkast eller corner. Øyeblikkelig fyker hender i været, ballen er vår!

Dommerne skal påvirkes. Selv et innkast ved midtstreken utløser ivrig vinking.

Det viftes like ofte for å få dommerne til å avblåse et angrep for offside. Han som vinker ivrigst, er han som opphever offsiden. Han vinker neppe for å ta på seg skylden.

Den som har tilbragt noe tid i fotballmiljøer, vet at fotballspillere er omtrent som andre folk, verken klokere eller dommeren.

Det bare virker slik. Det må være noe med lyden av dommerfløyten som får frem det verste i dem.