Sliten etter en lang sesong etterfulgt av landslagssamling. Men meget fornøyd med å være uttatt til OL i Rio.

Dit reiser 31-åringen i visshet om at flyttelasset er trygt plassert i Trondheim. Og at det kommer til å bli der en god stund.

— Ja, jeg spiller for Byåsen neste sesong, sier hun til Adresseavisen.

Takket nei til flere

Bakspilleren skrev i fjor under en langtidskontrakt med klubben hun spilte i fra hun var fire til hun var 27, men en klausul i kontrakten åpnet for for Györ da den ungarske storklubben kom på banen. For en måned siden hintet hun i Adresseavisen at det går mot Byåsen, men torde ikke si noe helt sikkert.

Nå har Alstad imidlertid takket nei til klubber både i Danmark og Tyskland, og også et økonomisk lukrativt tilbud fra Romania. Det betyr at hun neppe hopper på en tilsvarende sjanse igjen – selv om hun fortsatt har en klausul om at hun kan gå til en mesterligaklubb.

Gleder seg til Rio-OL

— Jeg har takket nei til flere, og er 100 prosent klar for å ta fatt på en spennende tid i Byåsen, sier Alstad om den saken. Hun gleder seg «vilt» til Rio-tur, selv om hun har en voldsom merittliste allerede.

— OL er noe helt spesielt, smiler hun.

Også keeper Kari Aalvik Grimsbø (31) kunne smile etter uttaket. Det ble Silje Solberg som måtte ta til takke med reserveplassen i Rio.

— Det er tøff konkurranse, så jeg følte meg ikke trygg. Men jeg har gjort en god sesong, og det er godt å ha nådd et mål man har satt seg, sier Grimsbø.