Frisk Asker-Rosenborg: 4-1 (3-0, 1-0, 1-1)

Etter svært mye skryt av Brady Hjelle i de siste kampene, viste den unge amerikaneren at også han er menneskelig i førsteperioden mot Frisk Asker. Hjemmelaget scoret på sin første skikkelige sjanse etter drøye tre minutter. Valkvø Olsen satte fart rundt målet til Hjelle, som ikke maktet å tette buret ved stolpen da Olsen kom rundt fra baksiden.

Hjelle på rumpa

Etter sju minutter doblet hjemmelaget ledelsen. Det startet med en stygg miss av Wayde Bergman som i undertall klarerte rett i ryggen på en Frisk-spiller. Hjelle kom langt ut fra buret som en slags sweeper, men datt på rumpa da han skulle dytte pucken langt ut. Tabben utnyttet Christian Thinn til å gjøre 2-0. Da tok Hasse Hansson timeout.

Det bedret seg noe etter den lille pausen, og da det så ut som perioden skulle ebbe ut uten flere mål, fikk Frisks toppscorer Jonas Johansson plutselig stå alene inne i slottet. Han banket pucken opp i nett-taket over skulderen på Hjelle til 3-0. ## Utvisnings-bonanza

Frisk satte stort trykk i starten av andre periode, og pucken var omtrent ikke ute av Rosenborgs sone de første fire minuttene.

Åtte minutter ut i perioden forvant Christer Greåker ut for tripping, samtidig som Ratejczak fikk to minutter for interference. Det ble starten på et utvisningsmareritt for Rosenborg. Derfra og ut perioden pådro laget seg 18 utvisningsminutter, og både Jordan George og Emil Holst Volden måtte ta en svært tidlig dusj.

Utrolig nok berget Rosenborg stimen av undertallminutter med bare ett baklengsmål. Frisks Mats Hansson scoret da hjemmelaget spilte fem mot tre.

Trøstemål

Fem minutter ut i den siste perioden, fikk Rosenborg endelig en liten opptur. Etter et bra bytte, ble Joakim Erbe satt opp rett foran Frisks keeper. Senteren dunket pucken kontant inn til redusering 1-4. Rosenborg kom til et par brukbare muligheter midtveis i sisteperioden, men det lille håpet som ble tent av reduseringen sluknet ganske kjapt.

Med drøye seks minutter igjen fikk Frisk straffeslag, men Hjelle hadde god kontroll på straffen fra Haga. Dermed vant Rosenborg sisteperioden, uten at det var spesielt fortjent. Og uten at det bidro til at poeng ble med hjem til Trondheim.

Skuddstatistikk totalt: 37-28