Stord-treneren er i konfirmasjon i Langesund, drøye 15 mil unna Oppsal Arena, når avkast tas klokken 18 i kveld. Det står om en sluttspillfinale, der Stord har tremålsseier å gå på foran returoppgjøret i hovedstaden.

— Jeg satser på å at middagen er fordøyd når det går mot avkast. Så kan jeg vel snike meg til å se kampen på mobilen, blunker Gjesdal.

Han lar familien komme foran alt annet denne søndagen. Selv om det står om ære, berømmelse og en brukbar slump penger.

Årets sluttspillvinner stikker av gårde med 125.000 kroner, pluss en plass i EHF-cupen. Neste år vil derimot seirende klubb vinne retten til å kvalifisere seg for selveste Champions League – om det går slik Bergens Tidende tror. En omlegging er på gang, styret i Norges Håndballforbund vil forholde seg til innstillingen fra Norsk Topphåndball en gang i juni.

— Ingenting ville vært bedre enn å avslutte mine tre år på Stord med en tittel, sier Gjesdal.

Skal til FyllingenBergen

Fra høsten av blir han sjefstrener i FyllingenBergen, mens danske Jesper Holm tar over roret på Stord – som har til gode å vinne noe i norsk topphåndball. To finaletap i sluttspillet er det nærmeste stordabuene har kommet historiebøkene.

— Nå tror jeg like fullt at mitt fravær i kveld vil bli håndtert på best mulig måte. Sigurd Sævareid, min assistenttrener, tar over styringen sammen med Bjørn Lindgård. Og spillerne selv har en egen evne til å løse utfordringer underveis. Så dette går nok bra, tror Gjesdal.

Han har ledet Stord i ni strake kamper uten tap på tampen av sesongen.

- Har tre mål å gå på (25-22) noen påvirkning på strategi foran kveldens returoppgjør?

— Nei. Tre mål er ingenting i håndball. Vårt klare mål er å vinne på nytt.

Bækkelaget er klare

Tanker om å kjempe seg til en sluttspillfinale har også motparten.

— Stord er et meget godt hjemmelag. Derfor er vi rimelig godt fornøyd med å ha bare tre mål å ta igjen, resonnerer Christian O’Sullivan.

Bækkelagets playmaker var god i det første oppgjøret på Vestlandet, og forlater Oslo ved sesongslutt. I sin streben etter å etablere seg som spillersentral på herrelandslaget under Christian Bergs vinger, har O’Sullivan meldt overgang til det svenske topplaget Kristianstad neste sesong.

— Men først skal Stord til pers, lover 22-åringen.

Den andre semifinalen i sluttspillet går i Elverum. Vertskapet har to mål å gå på, etter 33-31-seier over FyllingenBergen i Framohallen sist onsdag.