Molde (Rbnett): Lørdag ettermiddag møtte Molde 2 Herd på Aker stadion i herrenes 2. divisjon i fotball. Begge lagene har slitt i årets sesong og har kjempet på nedre halvdel av tabellen.

Vertene kom best ut av kampen og fikk med seg en 1-0-seier. Dette var MFK 2s første seier siden oppgjøret mot Valdres den 25. mai.

— Dette var utrolig deilig. Vi fikk press på oss mot slutten med enkelte dødballer, men sett under ett synes jeg det var en veldig fortjent seier. Det var stort sett dødballer de var farlige på kampen igjennom, mens vi har mye av ballkontrollen, sier MFK 2-trener Thomas Mork til Rbnett.

Gjestene startet best

Herd startet kampen best og hadde to svært farlige sjanser i starten av den 1. omgangen. Etter hvert som MFK fikk summet seg fikk de bedre kontroll defensivt, og mot slutten av omgangen kom Sander Svendsen til to gode skuddmuligheter, men Herds keeper Deniss Korneiciks fikk slått begge ut av farlig sone.

Herd hadde de største sjansene i den 1. omgangen, men det sto likevel 0-0 til pause.

Mork synes laget har tatt steg for steg defensivt i det siste, og påpeker at laget har sluppet inn lite mål.

— Igjen i dag var vi solide defensivt. Vi slapp til lite, og jeg synes det var dødballene i mot som var farlige. I dag sto vi i mot der også og holdt nullen. Det var deilig, fortsetter treneren.

Etter 65 minutter fikk Herd en kjempesjanse til å gå opp i ledelsen. Kenneth Diallo la inn foran mål og Havtor Skeide banket til. MFK-forsvaret fikk blokkert, men ballen gikk i en bue over keeper Neydson da Silva og i tverrliggeren. Heldigvis for keeperen endte returen opp i hanskene hans.

Rundt ti minutter seinere fikk Molde corner. Innbytter Agwa Okuot Obiech hadde kommet inn for Alexander Jonassen. Den høyreiste spissen steg til værs og satt 1-0 for hjemmelaget med omtrent sin første ballberøring med en vakker heading.

Skuffet Skiri

Bortsett fra sporadiske forsøk på dødball kom ikke Herd nærmere, og måtte dra hjem til Sunnmøre med tap i bagasjen.

Herd-trener Amund Skiri følte laget hadde lagt en kampplan de fulgte godt gjennom hele kampen.

— Det var sjanser til begge lag. Molde tok over kampen i midten av 2. omgang, men vi hadde kanskje den største sjansen før de fikk scoringa med et skudd i tverrliggeren. Jeg er skuffet over at vi ikke tok de kjempemulighetene vi hadde i 1. omgang, og så er jeg selvfølgelig skuffet over at vi slapp inn et mål på det tidspunktet vi gjorde og at vi ikke fikk med oss noe herfra, sier Skiri.