Celtics lagkaptein Scott Brown fikk mye kritikk etter det ble knipset bilder av han ute på byen tydelig beruset onsdagen før den skotske ligacupfinalen forrige sesong. Avisen the Scottish Sun slo opp bilder av Brown sovende ute på fortauet med overskriften «Brown and out».

SKANDALE: Dette var forsiden på The Scottish Sun etter Browns bytur. Foto: Skjermdump The Scottish Sun

Verken Ronny Deila eller Celtic kommenterte saken da det skjedde, men nå har Deila åpnet munnen og overrasket mange med sine kommentarer. Celtic-sjefen mener nemlig at Brown trengte en bytur.

— Burde drukket champagne

— Jeg sa til spillerne at han ikke hadde gjort noe galt siden vi hadde fri neste dag. Han sa unnskyld fordi det gikk ut over ryktet vårt. Men man må huske at Scott ikke får ferie, sa Deila om kapteinens fylletur ifølge Daily Record.

— Den ene uken ville han gå ut med noen venner og han var hjemme halv elleve. Ja, han var full. Men han trengte det fordi han hadde ikke vært ute på lang tid og han visste han ville komme tilbake på trening fredag og gi 100 prosent.

Men treneren har noe å utsette på Browns drikking.

— I en perfekt verden skulle han ikke gjort det. Og jeg hadde helst sett at han hadde drukket champagne. Det er mindre fetende, sier Deila.

Celtic vant for øvrige ligacupfinalen mot Dundee United 2-0. Brown spillte hele kampen.

Tøffe tider

Deila mener byturen var nokså uproblematisk. Og han skulle nok gjerne kunne si det samme om sesongstarten for Celtic. Men Deilas menn har langt ifra imponert i sesongens første to måneder.

I Champions League ble det som kjent exit etter tap mot Malmö etter en begredelig prestasjon borte mot Åge Hareides lag. Og i serien ligger Celtic på andreplass, fire poeng bak Aberdeen, som før denne helgen hadde startet sesongen med åtte seiere av åtte mulige.

Lørdag gikk de på et uventet tap borte mot Inverness CT og Celtic hadde sjansen til å redusere luken til to poeng. Men Deilas klubb klarte kun 0-0 hjemme mot Hearts og står med seks seiere, to uavgjort og ett tap etter ni kamper i serien.

Før sesongen sa den norske treneren at målet for han og Celtic var å vinne trippelen, serie, cup og ligacup, i Skottland.

Og for to uker siden insisterte Deila på at Celtic vil vinne sin femte tittel.

— La oss beholde perspektivet her. Vi skal spille ytterligere 31 kamper. Vi kommer til å vinne ligaen. Hvis vi ikke gjør det, spark meg. Det er ikke noe problem. Vi kommer til å vinne ligaen, sa treneren bastant før Celtics kamp mot Ajax i Europa League ifølge Daily Mail.