Det er ikke bare romsdalinger og grenlendinger som går av hengslene når det spilles cupfinale i slutten av november. På Manhattan planlegges det nemlig stort cupfinaleshow når Molde og Odd braker sammen på Ullevaal.

– Minst like bra som Ullevaal

Iren Jack Keane eier The Football Factory at Legends og har planer om å slå på stortromma den 23. november – selv om cupfinalen spilles klokka 07.15 lokal tid i New York.

– Det blir et fantastisk samlingspunkt for norske fotballfans i New York. Vi skal sørge for at det blir minst like bra som å være på Ullevaal, sier Terje Brattelid.

Han er daglig leder i reiseselskapet New York Opplevelser som sammen med The Football Factory at Legends arrangerer festen.

MFK vant cupfinalen i fjor – i år er det Odd som er motstander. Midt på Manhattan blir det uansett vinner skikkelig cupfinalefest. Foto: Erik Birkeland

Pølser og norsk ketchup

I tråd med norsk cup— og fotballtradisjon vil det bli servert pølse og lompe – med norsk ketchup – under kampen.

– Dette blir en fest for alle, ikke bare folk fra Grenland og Molde, lover arrangørene.

Under cupfinaleshowet på Manhattan vil det også bli arrangert en tippekonkurranse blant de frammøtte. Blant de som tipper riktig resultat vil det bli trukket ut en vinner som får en helikoptertur over Manhattan.

Feirer norsk fotball

– På 17. mai skjønner man alltid hvor mange nordmenn som faktisk bor her i byen. På cupfinalesøndagen inviteres alle til å feire Norge og norsk fotball, sier Jo Vemund Svendsen, P4-korrespondent og Odd-supporter bosatt i Brooklyn.

Molde-patriot og rektor ved Den norske skolen i New York, Håkon Vinje, skal også være med på cupfinalefesten. Han håper flere MFK-supportere kommer denne dagen.

– Det må da finnes romsdalinger som har lyst å se denne kampen i New York-området, sier han til Rbnett.

Her finner du en YouTube-video fra The Football Factory at Legends(ekstern).