Trener for det norske hopplandslaget, Alexander Stöckl, har ett år igjen av sin kontrakt. Norges Skiforbund ønsker å ha østerrikeren med til minst OL i Pyeongchang i 2018. Men Stöckl er ikke sikker på at han skriver under på ny kontrakt.

— Jeg må tenke litt på det. Det er positivt om vi finner en avtale som passer begge sider, sier landslagstreneren til NTB om de pågående forhandlingene med skiforbundet.

Det synes klart at Stöckl kommer til å ære sin nåværende kontrakt som løper ut kommende sesong. I vinter takket han nei til et tilbud om å være landslagstrener for hjemlandet Østerrike.

Men dersom han ikke skulle bli enig med Norges Skiforbund om ny kontrakt før kommende sesong er i gang, er det sannsynlig at han hopper på nye utfordringer fra sesongstart 2015. Da har han vært norsk landslagstrener i fire år.

- Fantastisk øye for hoppteknikk

Anders Jacobsen har hoppet under Stöckl i to sesonger. Jacobsen er klar på at østerrikeren er en god mann for Norge:

— Alexander har gitt norsk hoppsport et løft. Han har et fantastisk øye for hoppteknikk, og ville blitt et savn for oss hvis han forsvinner. Samtidig nytter det ikke hvis han ikke er motivert, sier Jacobsen til Aftenposten, som tror vi får se helt andre takter fra de norske hopperne kommende sesong enn vi fikk se sist sesong.

— Jeg tror vi har alle muligheter til å finne tilbake til det vi presterte sesongen før den siste.

Da (2012/13) ble Anders Bardal nest best i verdenscupen og Norge vant nasjonscupen.

- God dialog

Hoppsjef Clas Brede Bråthen vil ha et ja eller et nei fra Alexander Stöckl i rimelig tid.

Clas Brede Bråthen. Foto: METTE BUGGE

— Det er viktig med en avklaring om sånne ting før sesongen er i gang. Vi har en god dialog med Alexander, så vil det vise seg om vi blir enige eller ikke, sier Bråthen. - Har du inntrykk av at han fortsatt er topp motivert for jobben?

— Ja. Sammen med resten av organisasjonen er han topp motivert.

- Hvilken betydning vil det ha for norsk hoppsport dersom Stöckl gir seg etter kommende sesong?

— Det ligger alltid noen utfordringer - og alltid noen muligheter når det gjøres trenerskifte. Så gjelder det å bruke de mulighetene til å ta neste steg. Veldig mange var veldig bekymret da Mika Kojonkoski da ga seg som landslagssjef. Vi mistet en erfaren trener og leder og det var veldig utfordrende. Men resultatene viser at vi taklet den utfordringen, og det har gitt oss noen erfaringer vi kan bruke ved neste trenerskifte.

Felles ståsted

- Kan de norske hopperne trenge nye impulser eller foretrekker du at Stöckl blir med videre?

— I utgangspunktet er vi fornøyd med dem som er her nå. Vi har et felles ståsted om videre utvikling av norsk hoppsport. Og det er mange fordeler i kontinuitet. Men så er det også fordeler i variasjon.

- Er du fornøyd med resultatene til det norske hopplandslaget i vinter?

— Vi har høyere målsettinger enn at vi kan være fornøyd totalt sett. Vi vet at vi kan være mye bedre, vi så mot slutten av sesongen at vi har potensial til å være verdens beste hoppnasjon. Vi må være flinkere til ta ut makspotensialet. Det gjelder alle, både hopperne, Stöckl og meg selv.

Scheie: - Veldig synd om han drar

Vinterens hoppkommentator i NRK, Arne Scheie, har som kjent gått over i pensjonistenes rekker, men han har ikke rukket å bli ukjent med hoppmiljøet han er så glad i. Scheie håper Stöckl blir med videre etter kommende sesong.

Arne Scheie. Foto: NTB Scanpix

— Alexander Stöckl er på alle måter en fin fyr som er veldig godt likt av alle. Jeg vil tro at alle synes det er veldig synd om han drar. Jeg synes det var respektabelt å takke nei til Østerrike i vinter, der viste han at vil ære kontrakten med det norske laget, sier Scheie. - Har han gjort en god nok jobb?

— Ut fra forutsetningene synes jeg det, ja. Jeg tror ikke man skal forlange mer. Men sist sesong burde nok vært bedre totalt for de norske hopperne. Det er små marginer i denne sporten, og det vil vise seg hvordan det går i kommende sesong. Jeg tror ikke norsk hoppsport lander på kulen.