Torsdag morgen startet billettsalget til Cecilia Brækhus' første proffkamp i boksing på norsk jord. 2490 kroner koster de dyreste billettene. «Disse plassene inkluderer en suvenirbillett — Collector Ticket», heter det på hjemmesiden til Ticketmaster.

De andre billettypene koster 1490 kroner og 690 kroner.

Hvis vi tar et enkelt regnestykke og sier at det kommer 10.000 tilskuere med en snittpris på 1000 kroner per billett, er det en inntekt på 10 millioner kroner.

Etter at billettene hadde vært i salg i fem timer melder arrangøren at det har vært et godt salg, men at det fortsatt er en del billetter igjen.

1. oktober

«The Arctic Rumble» med Brækhus i hovedrollen arrangeres i Oslo Spektrum 1. oktober. I billettannonsen heter det at det blir "en fantastisk helaften med åtte boksere, fire kamper, artister og DJs".

Onsdag ettermiddag ble det klart at Brækhus får lov til å bokse på norsk jord. Det blir den første profesjonelle boksekampen i Norge på 35 år.

– Det var ikke haller i Bergen som oppfylte de ønskene vi hadde. Derfor ble det Oslo Spektrum. Dessverre må jeg si, men jeg håper jo bergenserne kommer til Oslo for å støtte meg, sa Brækhus til NTB onsdag.

Litt Las Vegas

Motstander til Brækhus-kampen er ikke avklart.

– Vi jobber med saken og skal finne en motstander som er verdig en slik kamp, uttalte Brækhus i Oslo.

Spektakulært skal det bli, lover arrangøren.

– Vi skal ta litt av Las Vegas til Norge og lage en folkefest, sa Morten Andreassen som jobber for Brækhus-selskapet First Lady Promotion via Advokatfirmaet Elden.

Fri aldersgrense

Brækhus har bokset 28 proffkamper og vunnet dem alle. Hun er verdensmester i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF).

Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981. Det er den såkalte knockoutforskriften som har gjort det svært vanskelig å arrangere stevner på tradisjonelt vis i Norge.

I 2015 fikk Brækhus avslag på sin første søknad om å få arrangere boksestevne på norsk jord, men etter en lang prosess har søknaden nå gått gjennom. Den sittende regjeringen har jobbet aktivt for å få gjennomslag for påkrevde endringer i knockoutforskriften, hvor karantenebestemmelser, kamplengde, aldersgrense og et tilfredsstillende system for antidopingarbeid har stått sentralt.

Arrangementet i Oslo Spektrum vil ha fri aldersgrense. Brækhus' første kamp på norsk jord vil bli sendt på TV3.