MYRDAL GRESS (bt.no): Etter en forrykende start på sesongen er Åsanes tid som tabelleder for lengst over.

Laget har gradvis falt nedover på tabellen, og 0-2 hjemme mot Strømmen er nå bergensernes fjerde tap på rad.

Det som kanskje er mest urovekkende er at oransje-trøyene har gått målløse av banen i fem strake kamper , nesten én måned uten å finne veien til nettmaskene. Det gjør noe med selvtilliten innrømmer toppscorer Niklas Lerpold.

Det er veldig frustrerende. Jeg har sikkert hatt 15 avslutninger på de siste fire kampene, men ballen vil faen meg ikke inn, sier Lerpold.

Ikke scoret i mai

Det er fire kamper siden Åsane tok poeng sist, og det er fem kamper siden Lerpold scoret mål. Lerpold vet at det er mye som hviler på hans skuldre i Åsanes offensive spill, og om det skal bli poeng.

– Det er veldig frustrerende, det har ikke vært kjempegode avslutninger, men det er så marginalt. Jeg var bare centimeter unna stangen med den ene i dag, sier han brølende.

Brente flere sjanser

Lerpold virket både målkåt og spillesugen.

I 1. omgang jobbet han knallhardt på topp for vertene, og var svært delaktig i det offensive spillet. Likevel virket det som bergenserne ikke greide å finne den offensive oppskriften. De hadde mye ball, men greide likevel ikke å spille seg til de store målsjansene.

Det Åsane produserte av målsjanser kom etter langpasninger. Lorentzen vant flere dueller og stusset Lerpold gjennom i 16-meteren både en og to ganger Dessverre for hjemmelaget, var enten keeper i veien eller skuddet gikk til side for mål.

– Må gå i kjelleren

Strømmen var det klart farligste laget i 1. omgang og det var bare to store feberredninger fra Martin Sanchez Olsen i Åsane-buret, som hindret baklengsmål.

Men etter pause ble varselskuddene til alvor. Etter 54 minutter fikk Aleksander Melgalvis lade kanonen upresset fra hjørnet av 16-meteren. Avslutningen var solid og Olsen greide ikke å få fingerspissene på den.

Ti minutter senere ble vondt til verre da målvakten Olsen felte en Strømmen-spiller og laget straffespark. Olsen gamblet og kastet seg tidlig i det høyre hjørnet, mens Ole Marius Aasen enkelt sendte ballen i motsatt hjørne.

­­– Vi slapp inn et mål og da ble vi preget, det blir vi alltid. Vi kan ikke tape hver jævla kamp vi slipper inn det første målet. .Nå må vi virkelig gå i kjelleren og heve oss, sier Lerpold.