Den norske landslagsspissen fikk ingen god start på den nye bundesligasesongen med sin nye klubb.

«Moa» kom inn kort tid etter Martin Harniks 2-3-redusering i det 82 minutt. Han fikk ikke nok tid til å markere seg og kunne ikke hjelpe Stuttgart fra å tape åpningskampen.

Nicolai Müller sendte Mainz i føringen etter 14 minutter. Bare to minutter etterpå sto det 1-1 etter scoring av Vedad Ibisevic.

Sistnevnte holder så langt Abdellaoue utenfor startoppstillingen. Den bosniske spissen har den siste tiden scoret flere mål for Stuttgart i både europaligakvalifiseringen og i den tyske cupen.

Shinji Okazaki og Müller ordnet 3-1-ledelse for vertene i annen omgang. Harniks mål gjorde det spennende på slutten, men Mainz sikret full poengpott.