I Premier League har Diego Costa (26) allerede blitt forsvarsspillernes skrekk. I den spanske landslagstrøyen går det imidlertid langt tråere.

Costa har ennå til gode å score for Spania, etter syv kamper. På de siste syv kampene for Chelsea, har Costa scoret syv ganger.

Torsdag kveld trengte også Spania scoringer fra Costa. Vicente del Bosques mannskap gikk på et sjokkerende 1-2-tap borte mot Slovakia.

Etter kampen kom høyreback Juanfran, som var lagkamerat med Costa i Atlético Madrid, med en støtteerklæring til spissen.

— Han får ikke sjansene han får med klubblaget sitt. Han er dedikert, og før eller senere vil han score mål. Vi må være rolige, på søndag (ny kvalifiseringskamp mot Luxembourg, journ. anm.) vil alt gå bra, sier Juanfran ifølge AS.

Costa startet kampen mot Slovakia. Hjemmelaget tok ledelsen ved Juraj Kucka i første omgang.

Innbytter Paco Alcácer, som er sett på som Costas største utfordrer til spissplassen, utlignet for Spania åtte minutter før slutt, men fem minutter senere dukket Vladimir Stoch opp og sikret seieren for Slovakia.

Gårsdagens tap var Spanias første i en EM- eller VM-kvalifisering siden nederlaget mot Sverige i oktober 2006. ## - Fornøyd med oppførselen hans

Costa fikk også støtte fra landslagstrener Vicente del Bosque.

— Costa er veldig entusiastisk, han har innsatsen. I tillegg til prestasjonen hans er vi fornøyde med oppførselen og innstillingen hans, sier del Bosque ifølge espnfc.som.

Diego Costa er født og oppvokst i Brasil, men valgte å spille for det spanske landslaget i forkant av VM. Siden har Chelsea-spissen mislyktes med å score i kampene mot Italia, El Salvador, Nederland, Chile, Australia, Frankrike og Slovakia.

Kampene mot Nederland, Chile og Australia var under Brasil-VM, der Spania røk ut etter svært skuffende spill i gruppespillet.