Borussia Dortmund og Bayern München tapte poeng, mens Tarik Elyounoussi scoret igjen da Hoffenheim slo Stuttgart 2-0 på bortebane lørdag.

Landslagsspillerens scoring gjorde at Hoffenheim passerte Bayern i tetstriden i Bundesliga og inntok tredjeplassen.

Nyopprykkede laget Paderborn topper sensasjonelt serien med ett plussmål mer enn Tariks lag. Mainz er også foran, på flere scorede mål. Hoffenheim befinner seg på en sterk 3.-plass.

Den tidligere Fredrikstad-spilleren har de siste ukene slitt med sykdom, noe som blant annet henviste ham til benken i EM-kvalifiseringen mot Italia. Han var ikke med fra start da Hoffenheim møtte Wolfsburg forrige helg, men lørdag var han tilbake i førsteelleveren da hans klubb besøkte Stuttgart.

Nordmannens lag tok en ny sterk seier med 2-0. Den første scoringen ble laget av Anthony Modeste etter et kvarters spill i første omgang, mens den norske 26-åringen doblet ledelsen på en kontring seks minutter før full tid.

Kneblet

Samtidig kneblet Hamburg storfavoritten Bayern München. Den regjerende mesteren klarte aldri å score på bortebane i Hamburg, og det endte 0-0. Bayern måtte dermed ta til takke med ett poeng og falt ned til fjerdeplass i serien.

– Å ta poeng fra Bayern er en stor prestasjon. Gutta viste enorm vilje til å løpe, sa Hamburgs nye trener Joe Zinnbauer.

Borussia Dortmund hadde muligheten til å overta tabelltopp med seier mot Mainz i kveldskampen, men storklubben mislyktes og tapte 2-0 på bortebane etter scoring av seriens toppscorer Shinji Okazaki og selvmål av Matthias Ginter. Dermed klatret Mainz opp til 2.-plass på tabellen.

Langt hold

Paderborn er serieleder etter 2-0-seier over Hannover i en kamp hvor Moritz Stoppelkamp scoret fra 83 meters hold.

– Jeg visste ikke at jeg kunne sparke ballen så langt, sa han.

Trener André Breitenreiter beholder beina på jorden.

– Vi fortsetter å samle poeng i kampen mot nedrykk. Nå kan vi reise til München til midtukekamp med en viss selvtillit, sa han.

En tettrio med Paderborn, Mainz og Hoffenheim etter fire runder ville trolig gitt høye odds hos spillselskapene før sesongen. (©NTB)