For ett år siden ville ikke Bø sagt at han samlet på 9. plasser, da han lå i teten av verdenscupen stort sett fra start til mål.

Søndag var det en blid Bø som kunne konstatere at dagens topp-ti-plassering var et solid skritt i riktig retning.

– Jeg trenger fortsatt tida fram til VM for å finne tilbake til godfølelsen og bedre den fysiske biten. I dag var skytinga bra, med kun to bom. Men i løypa kjenner jeg jo at det bare er 50 prosents trykk i stavtakene , valgte Bø å ordsette hvordan han ser på formen.

God tid til VM

Tre og en halv uke gjenstår før startskuddet smeller i Ruhpolding, der det innledes med mixed stafett torsdag 1. mars.

Bø regner med å gå alle distanser under VM.

– Det var en mer offensiv Bø ut fra start i dag?

– Ja, jeg gikk ut i teten for å slippe uhell, mye kan skje i starten. Men det var først og fremst skytinga jeg ville få skikk på. Og to bom var ikke verst, særlig siste stående fungerte godt, sa Bø.

– Hva skjedde på første liggende?

– Jeg fikk ladekluss og tapte litt tid på det. Men bomskuddet var mer avgjørende for at jeg havnet bak, sa Bø som kom på etterskudd etter de fem første skuddene.

Han gikk seg gradvis oppover og endte på 9. plass i mål, 1.10 minutt bak Emil Hegle Svendsen som er tilbake i kjempeform.

Nå gjelder det bare at Emil får med seg Tarjei Bø og de øvrige norske elitegutta i samme form til alvoret starter i Ruhpolding.